BankNews.ro - The Business Republic

Libra Internet Bank pregateste prima lansare de obligatiuni din istoria bancii
Finante-Banci | Data Publicarii: 04-03-2020

Libra Internet Bank intenționează să desfășoare prin intermediul Tradeville un plasament privat de obligațiuni. Inițial, valoarea acestora va fi de 10 milioane de euro, cu posibilitatea de majorare a sumei. Obligațiunile vor avea o scadență de 10 ani și vor fi subordonate.

“În privința cuponului, acesta va fi cuprins în intervalul 4,5-5%, urmând ca valoarea finală să fie stabilită în funcție de interesul manifestat de către investitori prin metoda licitației la Bursa de Valori București și prin decizia băncii”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Lansarea anunțată este prima din istoria Libra Internet Bank și vine într-un context în care, în anul 2019, banca a reconfirmat trendul din ultimii ani, trend care semnalează atingerea unor praguri istorice precum realizarea uniu profit net de peste 100 milioane de lei, active de peste 6 miliarde de lei, surse atrase de peste 5 miliarde de lei ori credite oferite de peste 4 miliarde de lei.

“Sumele de bani atrase sunt menite să susțină ritmul de creștere al băncii de 30% medie anuală în ultimii 5 ani”, a adăugat Emil Bituleanu.

Plasamentul mai sus amintit este programat pentru a fi finalizat până la finele lunii martie 2020. Uterior emisiunii de obligațiuni, banca preconizează și o listare a acestoa la bursă.

Libra Internet Bank dispune de o rețea de 55 sucursale pe teritoriul României, banca fiind specializată în domenii precum profesiile liberale, agribusiness, IMM-uri, dezvoltatori imobiliari. Membră a grupului american de investiții New Century Holdings, LIB acordă o atenție deosebită tehnologiilor moderne și parteneriatului cu fintech-urile.

http://www.banknews.ro/stire/88510_libra_internet_bank_pregateste_prima_lansare_de_obligatiuni_din_istoria_bancii.html