BankNews.ro - The Business Republic

România trece la ora de vară in weekend-ul 28-29 martie
Lifestyle | Data Publicarii: 28-03-2020

În acest an, trecerea la ora de vară se face în ultima noapte de sambată spre duminică din luna martie, adică, în noaptea de 28 spre 29 martie. La ora 3:00 dimineața ceasurile vor fi date cu o ora înainte, pana la 4:00 dimineața pentru a trece la ora de vară. Adică vom avea mai multă lumină seara.

In Romania, Ora de vara a fost introdusa prima oara in anul 1932.ora de vara.

Intrarea in vigoare a orei de vara complica domeniile precum transportul, facturarea, arhivarea, echipamente medicale, utilaje sau perioadele de somn. Ceasurile calculatoarelor sau a smartphone-urilor au optiunea de a modifica automat ora, in momentul trecerii de la ora de iarna la ora de vara.

Ora de vara are potentialul de a economisi energia electrica, ce pe vremuri se consuma in mare parte pentru luminarea caselor rezidentiale si a spaiilor de lucru, are rolul de a reduce utilizarea unei surse de lumina artificiala.

Sustinatorii sistemului temporal ora de vara se justifica prin economie de energie electrica, activitati matinale, reducerea accidentelor auto, reducerea talhariilor si a crimelor, ori prin beneficiul unei zile de vara mai “lunga”, fie ca e vorba de munca sau de relaxare.

Sursa: http://oraexacta.eu/ora-de-vara/

http://www.banknews.ro/stire/88539_romania_trece_la_ora_de_vara_in_acest_weekend.html