BankNews.ro - The Business Republic

Kaspersky ofera un instrument eficient pentru protejarea angajatilor si avertizeaza asupra shadow IT
IT&C | Data Publicarii: 21-04-2020

Kaspersky au lansat de curând o nouă ediție a suitei de servicii Endpoint Security cloud care oferă antreprenorilor o vizibilitate sporită în ceea ce privește shadow IT. Suita vine cu o nouă funcție, cea de descoperire a serviciului cloud, care va permite administratorilor de sistem asigurarea politicilor de securitate corporativă, controlând potențialele utilizări neautorizate ale siturilor și aplicațiilor companiei de către angajați.

Prin controlul direct asupra serviciilor de cloud, companiile se pot asigura de reducerea la minim a atacurilor, reducând riscul ca datele sensibile să fie expuse acestora. Totodată, acest control va permite angajaților să lucreze de oriunde, soluție din ce în ce mai necesară în contextul pandemiei de Covid-19 și a nevoii din ce în ce mai stringente de distanțare socială.

Potrivit raportului „State of Remote Work”, aproximativ 99% dintre angajați și-ar dori posibilitatea de a lucra uneori de acasă. Această dorință s-a transformat însă recent în nevoie, odată cu izbucnirea pandemiei și a măsurilor luate de autorități pentru combaterea ei. Multe companii de top din industrie, și-au mutat deja angajații de la birouri, acasă în ultimele două luni.

În acest context devine imperativ pentru administratori să asigure datele corporative și datele personale. Programele software corporate, dedicate, îi vor ajuta pe angajați să își îndeplinească sarcinile de lucru chiar și de la distanță însă problema utilizării unor altfel de programe va fi mereu una reală atunci când se utilizează computerele personale. Chiar dacă acestea sunt utilizate cu bune intenții dar fără aprobarea departamentelor IT, programele neautorizate pot crea breșe de securitate în cadrul companiilor.

Noua suită de securitate Kaspersky elimină această problemă, ajutând reprezentanții departamentelor IT să mențină un nivel mai ridicat de transparență și securitate, asigurându-se în același timp că la nivelul companiei, se vor utiliza doar servicii cloud de încredere.

“Lucrul de la distanță poate deveni în mod natural singura modalitate de a menține companiile în funcțiune în tot mai multe situații, în aceste perioade tulburi. Aceasta înseamnă provocări suplimentare pentru cei care administrează rețelele de IT și se ocupă de securitatea cibernetică în cadrul companiei lor – pentru că trebuie să controleze cumva shadow IT, astfel încât acesta să nu afecteze datele companiei și să nu expună afacerea la atacuri cibernetice. Nu există nicio modalitate simplă de a opri acest lucru. Kaspersky Endpoint Security Cloud înarmează întreprinderile cu instrumentarul necesar pentru a prelua controlul, alături de un endpoint cu eficiență dovedită și protecție pentru Microsoft Office 365, toate la un loc”, spune Sergey Martsynyan, Head of B2B Product Marketing, Kaspersky.

http://www.banknews.ro/stire/88574_kaspersky_ofera_un_instrument_eficient_pentru_protejarea_angajatilor_si_avertizeaza_asupra_shadow_it.html