BankNews.ro - The Business Republic

Sondaj PwC: 73% dintre directorii financiari sunt foarte îngrijorați cu privire la impactul crizei coronavirus
Finante-Banci | Data Publicarii: 27-04-2020

Potrivit unui sondaj realizat de către PwC la data de 14 aprilie, sondaj la care au participat 824 de directori financiari ale unor companii importante din toată lumea, perspectivele sunt deocamdată cel puțin, cât se poate de sumbre.

Nu mai puțin de 73% dintre aceștia, adica aproape trei sferturi dintre respondenți, se arată foarte îngrijorați cu privire la impactul pe care criza generată de pandemia de Covid-19 o are și o va avea asupra activității companiilor lor. Majoritatea, adică 80%, anticipează o scădere a veniturilor.

La sondaj au participat peste 800 de directori financiari din 21 de țări precum Armenia, Brazilia, Columbia, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Japonia, Kazahstan, Mexic, Orientul Mijlociu, Olanda, Filipine, Portugalia, Singapore, Suedia, Elveția, Thailanda și Statele Unite ale Americii.

”În acest mediu complet nou și incert, sunt necesare decizii tactice și de cele mai multe ori complicate. Multe companii au petrecut primele săptămâni ale crizei asigurând protecția angajaților, examinând planurile de continuitate și instituind centre de comandă pentru criză. Problemele legate de lichiditate determină multe companii să ia în considerare șomajul tehnic, reducerea costurilor și a investițiilor. Principala preocupare rămâne, în acest context, menținerea locurilor de muncă până când va fi depășit vârful crizei și vor putea fi aplicate programe de relansare a activității”, a declarat Ionuț Simion, Country Managing Partner PwC România.

45% dintre cei chestionați iau în calcul opțiunea de a apela la sprijin financiar din partea guvernelor, cele mai frecvente tipuri de măsuri pe care aceștia le pot lua în calcul fiind scutirile de impozite, amânarea plății acestora sau prelungirea termenelor pentru declarațiile fiscale. Totodată, 42% dintre respondenți se așteaptă să introducă șomajul tehnic în perioada următoare în vreme ce 28% dintre ei preconizează un val de concedieri iminente.

http://www.banknews.ro/stire/88578_sondaj_pwc_73p_dintre_directorii_financiari_sunt_foarte_îngrijorați_cu_privire_la_impactul_crizei_coronavirus.html