BankNews.ro - The Business Republic

Libra Internet Bank isi actualizeaza sistemul de core-banking pentru a dezvolta noi aplicatii utile clientilor
Finante-Banci | Data Publicarii: 09-06-2020

Libra Internet Bank și-a finalizat cu succes upgrade-ul sistemului său informatic, devenind prima bancă din țara noastră care își actualizează sistemele la ultima versiune R19 a soluției de core-bankingT24 transact, unul dintre liderii mondiali în domeniu. În acest sens, au fost introduse module și funcționalități noi care vor permite procesarea mai rapidă a operațiunilor, facilitând, în același timp, dezvoltarea de noi soluții inovatoare pentru clienți.

“După sute de ore de dezvoltare și mii de teste efectuate, Libra Internet Bank devine astăzi prima bancă din România care utilizează versiunea R19 a sistemului Temenos Transact. Acest upgrade este foarte important pentru noi pentru că ne asigură o viteză mai mare de procesare și suportul necesar pentru dezvoltarea strategiei digitale a băncii“, a declarat Ionel Umbreș, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

În acest sens, recunoaștem faptul că Temenos Transact este lider pe piața soluțiilor financiare și de core-banking, compania oferind cel mai amplu și complex set de funcționalități. Mai mult, s-au împlinit 12 ani de când Libra Internet Bank utilizează acest sistem, unul pe care reprezentanții instituției financiare l-au actualizat în permanență. În jurul acestei aplicații, Libra Internet Bank a construit propria echipă de administarre și dezvoltare având ca scop direct valorificarea opțiunilor de adaptare și optimizare pe care această soluție informatică le pune la dispoziție.

Furnizorul acestei suite de aplicații, Temenos AG este lider mondial în domeniul software-ului bancar, peste 3000 de bănci din întreaga lume, inclusiv 41 din băncile clasate în top 50 bazându-se pe Temenos pentru procesarea tranzacțiilor zilnice și pentru interacțiunea cu clienții care din acest punct de vedere se ridică la epste 500 de milioane. Software-ul pus la dispoziție de Temenos, asigură atingerea unui raport cheltuieli/venituri de 26,8%, jumătate din media industriei dar și obținerea unei rentabilități de peste 29% a capitalului angajat, un procent de 3 ori mai mare decât media industriei.

http://www.banknews.ro/stire/88613__libra_internet_bank_isi_actualizeaza_sistemul_de_core-banking_pentru_a_dezvolta_noi_aplicatii_utile_clientilor.html