BankNews.ro - The Business Republic

Kaspersky ofera in continuare cea mai buna protectie impotriva Stalkerware-ului
IT&C | Data Publicarii: 23-06-2020

Stalkerware-urile sunt softuri disponibile pe piață care pot fi utilizate pentru a spiona de la distanță o altă persoană prin intermediul dispozitivului său personal, fără ca aceasta să își dea seama de acest lucru și fără consimțământ. AV-Comparatives împreună cu Electronic Frontier Foundation (EFF), cea mai importantă organizație non-profit din Statele Unite care apără drepturile digitale, au realizat testul Stalkerware 2020 în cadrul căruia au analizat cele mai cunoscute și mai populare soluții antivirus în raport cu amenințările semnalate mai sus.

Rezultatele studiului, indică soluția Kaspersky Internet Security pentru Android și Windows ca fiind cea care oferă utilizatorilor cea mai bună protecție în detectarea și izolarea programelor software folosite la spionarea în secret a oamenilor. În acest sens, în perioada noiembrie 2019 - mai 2020, au fost testate 10 soluții de securitate folosind 20 de aplicații stalkerware pentru Android, respectiv 10 aplicații stalkerware pentru Windows.

Potrivit acestui raport, suita de programe de securitate kaspersky s-a clasat pe locul întâi, având capacitatea de a detecta 95% din amenințările de tip stalkerware atât în luna noiembrie a anului trecut cât și în luna mai a acestui an. Kaspersky a obținut de asemenea un scor de 100% pe dispozitivele cu Windows, la a doua testare.

“Ne străduim să obținem cele mai bune rezultate posibile în ceea ce privește detectarea stalkwerware-ului și suntem hotărâți să continuăm acest lucru, deoarece acest tip de software are un impact imens, extrem de dăunător asupra vieții oamenilor. De asemenea, datorită eforturilor remarcabile ale Coaliției Împotriva Stalkwerware, ratele de detectare a stalkerware-urilor s-au îmbunătățit, la nivel de industrie, în doar șase luni. Ca parte a acestei alianțe globale, care coordonează activitatea furnizorilor de securitate cibernetică pentru schimbul de informații despre stalkwerware și îmbunătățirea ratelor de detectare, lucrăm totodată și cu membrii organizațiilor de sprijin, pentru a aborda dimensiunea socială a problemei” spune Vladimir Kuskov, Head of Advanced Threat Research and Software Classification la Kaspersky.

Pe lângă aplicațiile sau suitele de programe de securitate dedicate, Kaspersky recomandă tuturor celor care suspectează că at fi victime ale acestui tip de software de supraveghere, contactarea imediată a orgnizațiilor locale de asistență sau a poliției. De asemenea, aceștia pot accesa oricând situl Coaliției împotriva stalkerware, www.stopstalkerware.org, de unde pot accesa videoclipurile explicative disponibile în șase limbi de circulație internațională.Totodată, acest site oferă informații gratuite pentru victimele spionajului digital care se pot informa și recunoaște semnalele de alarmă astfel încât să își asigure siguranța personală în mediul online.

http://www.banknews.ro/stire/88628_kaspersky_ofera_in_continuare_cea_mai_buna_protectie_impotriva_stalkerware-ului.html