BankNews.ro - The Business Republic

BCR semnalează o creștere de peste 70% a conturilor de economii
Finante-Banci | Data Publicarii: 15-07-2020

Pe fondul pandemiei de Covid-19 și a creșterii neîncrederii și siguranței în ceea ce privește ziua de mâine, românii au început să economisească din ce în ce mai mult. Acest lucru ne este semnalat și de către reprezentanții Băncii Comerciale Române, potrivit cărora instrumentele de economisire au cunoscut un avans cât se poate de consistent în prima jumătate a anului.

Astfel, BCR a înregistrat o creștere de 73% în ceea ce privește conturile de economii deschise în primele șase luni ale anului 2020, raportat la nivelul primei jumătăți a anului trecut. De asemenea, au avansat substanțial și depozitele clienților, care au crescut în această perioadă cu 18% față de primele șase luni ale anului trecut.

Ce este mai important însă este faptul că 93% dintre conturile de economii noi, au fost operate complet digital prin intermediul aplicației George de internet/mobile banking, lucru care scoate în evidență dispoziția din ce în ce mai crescută a românilor de a folosi servicii digitale chiar și în relația cu instituțiile financiare.

De asemenea, și 28% din creditele acordate de către BCR au fost contractate tot digital prin intermediul George, instituția remarcând și o creștere de 204% a conturilor în valută din care un sfert au fost deschise tot digital.

http://www.banknews.ro/stire/88644_bcr_semnaleaza_o_crestere_de_peste_70p_a_conturilor_de_economii.html