BankNews.ro - The Business Republic

Compania Roserv Oil preia platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești, într-o tranzacție coordonată în insolvență de CITR
Economie | Data Publicarii: 31-07-2020

Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, a achiziționat platforma industrială care aparținea rafinăriei RAFO Onești. Achiziția a fost realizată conform strategiei impuse și aprobate de creditorii RAFO Onești în cadrul procedurii de insolvență și finalizată în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de unul dintre liderii pieței de insolvență din țara noastră, CITR, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din regiunea Moldova.

Cine este cumpărătorul? Reserv Oil este o companie nou înființată care în perioada următoare se va concentra pe dezvoltarea de terminale logistice la nivel național, terminale diverse ce pot porni de la containere până la depozite pentru produse petroliere. În acest context, Reserv Oil a decis cumpărarea platformei RAFO Onești care în prezent se află în faliment, obiectivul principal fiind cel de a o dezvolta în cel mai mare centru logistic pentru produse petroliere și containere care să deservească Moldova. Odată cu această preluare, activele RAFO vor deveni active productive, parte a activității comerciale a Grupului GRAMPET al cărui obiectiv principal este transportul feroviar de marfă.

În urma acestei tranzacții, platforma RAFO Onești ar putea genera pe termen lung cel puțin 600 de noi locuri de muncă. Compania Reserv Oil și-a propus atragerea unor parteneri serioși din rândul societăților specializate în producția de materii prime și punerea în funcțiune a unei noi serii de instalații disponibile pe platformă, după ce în perioada de insolvență, aceasta a fost plasată în conservare de către CITR.

Platforma RAFO nu mai funcționa de mai bine de 10 ani, în ciuda eforturilor depuse pentru valorificarea acesteia care de-a lungul timpului nu au avut niciun rezultat. Prin această tranzacție se deblochează această stare îndelungată de inactivitate și în același timp se crează premizele dezvoltării unei activități economice profitabile la Onești.

http://www.banknews.ro/stire/88658_compania_roserv_oil_parte_a_grupului_grampet_preia_platforma_industriala_a_rafinariei_rafo_onesti_intr-o_tranzactie_coordonată_in_insolventa_de_citr.html