BankNews.ro - The Business Republic

Sameday extinde accelerat reteaua easybox la 1.000 de lockere la nivel national, prin parteneriatul cu liderul global Keba
Economie | Data Publicarii: 26-08-2020

Sameday, unul dintre liderii pieței românești de curierat anunță o nouă sesiune de extindere a rețelei de lockere easybox la nivel național, de la 600 de automate de livrare în prezent la nu mai puțin de 1000 astfel de lockere. O rețea, care era oricum cea mai mare din țară.

Aproximativ 40% din livrările Sameday din capitală au loc prin serviciul easybox, unde compania de curierat deține și cea mai extinsă rețea, cu 185 de unități. Pe celelalte locuri în topul numărului de locații disponibile pentru ridicarea livrărilor se află Timișoara, Iași, Constanța și Cluj Napoca cu 39, 34, 29 respectiv 23 de puncte de colectare.

„Serviciul easybox reprezintă o direcție strategică importantă pentru Sameday, prin care ne propunem să reinventăm experiența de livrare din curieratul tradițional. Gradul de adopție a depășit estimările noastre inițiale, lucru care ne-a determinat să grăbim ritmul de instalare de noi lockere, în special în orașe precum București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Ploiești și Sibiu. Obiectivul nostru este ca în aceste orașe, clienții să aibă acces, din orice punct, la un locker Sameday aflat la doar 5 minute de mers pe jos. Pentru a realiza acest plan, am testat diverse opțiuni și am ales să implementăm o soluție testată deja în alte 20 de țări cu maturitate în e-commerce, precum SUA, Germania, UK, Singapore, Australia”, a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday.

„Acum 20 de ani Keba inventa lockerele ca o soluție de automatizare a livrărilor pe ultimul segment până la client, într-un proiect dedicat DHL. De atunci am dezvoltat continuu produsele și am devenit liderii globali în livrarea de lockere inteligente, în contextul dezvoltării exponențiale a comerțului online și a industriilor conexe. Tendințele actuale în e-commerce merg către lockere ca metodă simplă și convenabilă de livrare “last mile”. Ne așteptăm ca și în România aceste soluții să fie tot mai adoptate pe scară largă, mai ales în contextul în care cumpărăturile online sunt tot mai populare. Parteneriatul cu Sameday este unul foarte important pentru noi, anul trecut am demarat proiectarea unei soluții personalizate și ne bucurăm că în prezent avem deja peste 200 de unități livrate”, a declarat Elena Ionescu-Turda, General Manager KEBA România.

Mai mult, compania de curierat anunță o deschidere totală față de noi posibile parteneriate cu firme, asociații sau persoane fizice în vederea amplasării de lockere easybox în spațiile pe care aceștia le dețin și exploatează. Printre potențialii parteneri vizați se află inclusiv asociațiile de proprietari din ansamblurile rezidențiale, centre comerciale, autoritățile locale și chiar și persoanele fizice care dețin spații disponibile în zone circulate intens. Cei interesați, trebuie să se afle în proprietatea unui spațiu de minimum 3 metri pătrați, cu vizibilitate și expunere și evident, racordat la o sursă de curent electric.

http://www.banknews.ro/stire/88682_sameday_extinde_accelerat_reteaua_easybox_la_1000_de_lockere_la_nivel_national,_prin_parteneriatul_cu_liderul_global_keba.html