BankNews.ro - The Business Republic

Libra Internet Bank face primul pas pe Bursa de Valori Bucuresti
Bursa | Data Publicarii: 09-09-2020

Libra Internet Bank s-a lansat recent pe Bursa de Valori București prin intermediul unui plasament privat de obligațiuni negarantate și denominate în euro prin intermediul căruia a atras 4,29 milioane de euro. Acțiunea a fost derulată pe piața de capital din țara noastră, obligațiunile intrând la tranzacționare la data de 3 septembrie pe Sistemului Multilateral de Tranzacționare al BVB.

“Să fii listat la Bursă înseamnă să poți răspunde celor mai înalte exigențe privind calitatea, transparența și performanța activității pe care o desfășori. Prezența pe piața de capital exprimă încrederea totală în propriile forțe și deschiderea către investitori, în condiții de comunicare continuă. Din toate aceste motive, listarea obligațiunilor Libra Internet Bank reprezintă un pas important în evoluția băncii, prin care reușim să ne demonstrăm încă o dată soliditatea și capacitatea de dezvoltare, indiferent de moment”, a declarat Radu Grațian Ghețea, Președintele Consiliului de Administrație al Libra Internet Bank.

„Bursa a fost dintotdeauna un canal de finanțare accesibil chiar și în perioade de incertitudini, iar succesul rundei de finanțare derulată de către Libra Internet Bank este o dovadă clară a acestui fapt. Vorbim despre o emisiune de obligațiuni de peste 4 milioane euro care au fost vândute chiar la începutul stării de urgență în România, când erau foarte multe necunoscute și când piața de capital venea după câteva săptămâni de corecții importante. Totuși, chiar și în acest context tensionat, investitorii au alocat sume importante în aceste obligațiuni”, a declarat Radu Hanga, președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Debutul obligațiunilor Libra Bank la tranzacționare a fost marcat de o deschidere oficială a ședinței de către însuși președintele Consiliului de Administrație al instituției financiare, Radu Grațian Ghețea și de directorul general al Libra Internet Bank, Emil Bituleanu, un eveniment care a avut loc la sediul Bursei de Valori București, în cadru restrâns, impus de nevoia de respectare a reglementărilor privind desfășurarea de evenimente cu caracter public în contextul pandemiei de Covid-19.

sigure și profitabile. Deși există riscuri de suprareglementare sau de pierdere de piață în favoarea fintech-urilor sau a neobăncilor, băncile comerciale tradiționale, dar agile, cu apetit semnificativ pentru noile tehnologii și deschise către parteneriate rămân o opțiune solidă pentru orice investitor. Este un profil de succes căruia Libra Internet Bank îi corespunde pe deplin”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Plasamentul privat de obligațiuni inițiat de Libra Internet Bank a fost intermediat de către TradeVille. Obligațiunile au fost subscrise de 27 de investitori dintre care 25 investitori de retail și 2 investitori instituționali.

http://www.banknews.ro/stire/88697_libra_internet_bank_face_primul_pas_pe_bursa_de_valori_bucuresti.html