BankNews.ro - The Business Republic

Mașinile verzi câștigă teren în preferințele europenilor, vânzările din trimestrul al treilea au crescut cu 128%
Economie | Data Publicarii: 12-11-2020

Potrivit raportului ”E-Mobility Sales Q4” (parte din seria de rapoarte „Digital Auto Report 2020” realizate de Strategy& PwC despre industria auto), mai mult de jumătate, mai precis 54% dintre toate mașinile electrice vândute la nivel global în cel de-al treilea trimestru al acestui an au fost cumpărate de europeni. La mare distanță, pe locurile al doilea și al treilea, s-au clasat consumatorii din China (30%), respectiv din Statele Unite ale Americii (16%).

Potrivit celor de la PwC, acest trend va continua și în lunile care urmează, până la finele acestui an. Conform aceleași surse, în cel de-al treilea trimestru au fost vândute pe continentul european nu mai puțin de 711.000 vehicule electrice și hibride, cu 128% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Defalcat, cele mai mari vânzări au fost înregistrate pe segmentul vehiculelor hibride (386.000 unități, +97%), urmate de cele electrice (179.000 unități, +121%). În acest top, urmează pe locul al treilea vehiculele de tip hibrid plug-in, din care s-au vândut 146.000 de unități (+316%).

”În pofida scăderii generale a pieței auto, determinată de pandemie, cererea pentru vehiculele electrice și hibride este stimulată de numeroase programe locale, dar și de lansările de noi modelele de către mărci premium. Și în România, vedem un interes mai mare pentru această categorie de vehicule. Totuși creșterea înmatriculărilor rămâne modestă, de 9% în primele nouă luni, potrivit APIA. Menținerea programului Rabla Plus și lansările anunțate pe acest segment, atât de producătorii locali, Dacia Renault (Spring) și Ford (Puma), cât și de alți constructori auto, vor susține dezvoltarea acestui segment pe plan național”, a declarat Daniel Anghel, Partener și Liderul Industriei Auto din cadrul PwC România.

De la intrarea în lockdown care a avut loc în primul trimestru al anului și până în prezent, cea mai rapidă creștere în ceea ce privește acest segment al pieței de autovehicule a fost înregistrată în primele cinci piețe ale Uniunii Europene, Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie. La un loc, aceste țări au înregistrat o creștere de 146%, cu peste 579.000 de înmatriculări noi doar în ultimele trei luni. Pe de altă parte, și vânzările de mașini hibride au înregistrat creșteri spectaculoase care s-au ridicat chiar la până la 400% în țări precum Germania sau Franța. În vreme ce vânzările de autovehicule full-electric s-au dublat în toate cele cinci țări menționate mai sus, cota de piață a acestui tip de vehicule ajungând la 19%.

http://www.banknews.ro/stire/88735_masinile_verzi_castiga_teren_in_preferintele_europenilor_vanzarile_din_trimestrul_al_treilea_au_crescut_cu_128p.html