BankNews.ro - The Business Republic

Cushman & Wakefield Echinox a consiliat Mitiska REIM la vânzarea unei proprietăţi din Braşov către Leroy Merlin România
Imobiliare | Data Publicarii: 14-12-2020

Compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a consiliat Mitiska REIM în procesul de vânzare a unei proprietăți din Brașov către retailerul de bricolaj Leroy Merlin, companie care prin intermediul acestei tranzacții își continuă planurile de expansiune pe piața din România.

Mitiska este un investitor belgian specializat în dezvoltarea și administrarea parcurilor de retail care deține pe piața locală nu mai puțin de 21 de proiecte operaționale. Proprietatea din Brașov, ocupată în prealabil de un magazin Praktiker, este compusă dintr-o clădire de 7500 metri pătrați și un teren de 2 hectare.

Pe de altă parte, Leroy Merlin reprezintă unul dintre cei mai activi și mai dinamici jucători de pe piața românească de bricolaj, cu 18 magazine deschise în prezent pe teritoriul țării. Retailerul era deja prezent în Brașov cu un magazin deschis în nordul orașului, cel de-al doilea magazin urmând a fi deschis în partea de sud, ca urmare a acestei noi achiziții imobiliare.

„Ne bucurăm că am putut asista vânzătorul să finalizeze această tranzacție într-o perioadă cu multe provocări în piața imobiliară. Această tranzacție dovedeşte faptul că piața imobiliară este în continuare activă și există un interes ridicat din partea investitorilor de a-și consolida portofoliul de active în România,” spune Alecsandra Atanasiu, Transaction Support Land & Industrial, Cushman & Wakefield Echinox.

Tranzacția amintită mai sus este cea de-a treia vânzare semnificativă realizată de Cushman & Wakefield Echinox în perioada pandemiei, după vânzarea parcului Equest Logistic Center și Floreasca Park.

Fondată în anul 2012, Mitiska REIM este o filială a grupului Mitiska specializată în administrarea investițiilor imobiliare, compania fiind prezentă prin intermediul unui fond de investiții în țări precum Belgia, Olanda, Germania, Franța, Spania, Serbia, România, Cehia, Polonia sau Portugalia. De cealaltă parte, Leroy Merlin este parte a grupului ADEO, grup care deține peste 500 de magazine în 13 țări europene, americane, asiatice sau africane. Cele 18 magazine locale ale companiei oferă produse dedicate pentru construcția, întreținerea și decorarea locuințelor, fiind deservite de peste 2500 de angajați.

http://www.banknews.ro/stire/88755_cushman__wakefield_echinox_a_consiliat_mitiska_reim_la_vanzarea_unei_proprietati_din_brasov_catre_leroy_merlin_romania.html