BankNews.ro - The Business Republic

Deloitte Romania a asistat OLX Group in preluarea brokerului de credite Kiwi Finance
Afaceri | Data Publicarii: 25-01-2021

OLX Group a preluat în ultima lună a anului trecut Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite din România, de la fondul de investiții suedez, Oresa. Tranzacția a fost asistată de către deloitte România prin intermediul unei echipe de consultanță financiară formată din Radu Dumitrescu (partener coordonator), Marius Vasilescu (director), Vlad Bălan (director adjunct), Bogdan Mazilu (director adjunct) și Vlad Bucur (senior associate). Aceasta a fost secondată de o a doua echipă alcătuită din experți fiscali, echipă din care au făcut parte Dan Bădin (partener) și Ioana Năstase (senior manager).

În urma acestei achiziții, OLX Group și-a extins portofoliul din care făceau parte până acum branduri cunoscute precu OLX.ro, Storia.ro, sau Autovit.ro, compania urmând să joace un rol important de acum încolo și pe piața de servicii financiare. Kiwi Finance se va concentra la fel ca și până acum pe extinderea teritorială și pe dezvoltarea continuă a unei rețele de parteneri financiari sau pe oferirea de servicii prin intermediul canalelor digitale.

„Am fost foarte mulțumiți de colaborarea cu Deloitte România, care are o experiență bogată în fuziuni și achiziții, și aș vrea să mulțumesc echipei pentru profesionalismul și suportul acordat în această tranzacție. Echipa a demonstrat flexibilitate și diligență pe parcursul întregului proiect”, a spus Dumitru Turcanu, CFO Real Estate - Europe, OLX Group.

„În acest proiect, ne-am folosit atât de resursele locale ale Deloitte, prin implicarea echipei multidisciplinare de la București care a lucrat strâns cu clientul, cât și de cele ale rețelei noastre globale, prin colaborarea cu colegii din Deloitte Olanda. Tranzacția subliniază orientarea jucătorilor din toate domeniile către canale digitale tot mai diverse, cu ajutorul cărora își pot îmbunătăți serviciile sau chiar identifica noi oportunități de business”, spus Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

Brokerul de credite Kiwi Finance a fost înființat în anul 2003 de către Anca Bidan și preluat în anul 2007 de către brokerul de credite Kiwi Finance, intermediind credite de peste 1,35 de miliarde de euro în cei 17 ani de existență. Compania este activă în prezent în 35 de orașe din România și colaborează cu peste 200 de brokeri. În urma acestei preluări, managementul va rămâne același, poziția de CEO fiind ocupată în continuare de Anca Bidan, fondatoarea companiei.

http://www.banknews.ro/stire/88785_deloitte_romania_a_asistat_olx_group_in_preluarea_brokerului_de_credite_kiwi_finance.html