BankNews.ro - The Business Republic

Kaspersky lansează rapoartele cu informații despre amenințările cibernetice care vizează industria auto
IT&C | Data Publicarii: 26-01-2021

Kaspersky, unul dintre cei mai mari livratori de servicii de securitate digitală la nivel mondial și unul dintre cei mai vechi jucători de pe piața de profil, anunță introducerea unor rapoarte personalizate care vor conține informații cu privire la amenințările cibernetice din industria auto, rapoarte care până acum nu erau disponibile publicului larg ci doar unei game selecte de clienți direcți.

Rapoartele TI (Threat Intelligence - TI) ale Kaspersky oferă și vor continua să ofere și de acum înainte producătorilor de autovehicule o analiză aprofundată a amenințărilor de securitate specifice industriei auto dar și informații specifice cu privire la identificarea acestor atacuri or a informațiilor pe care atacatorii le vânează pentru a le utiliza în vederea dezvoltării atacurilor cibernetice.

Potrivit rapoartelor oferite de către cei de la Kaspersky, sunt nenumărate cazuri care demonstrează interesul crescut al infractorilor cibernetici față de industria auto. Accentul s-a mutat de asemenea de la securitatea dispozitivelor incorporate in vehicule, la securitatea vehiculelor în sine, lucru care a condus în timp la apariția unui număr din ce în ce mai mare de tehnici de atac dar și la introducerea unor noi cerințe reglementare pe care producătorii trebuie să le respecte pentru a rămâne protejați.

„Având în vedere numărul tot mai mare de tehnologii utilizate în automobilele moderne, este important să nu respectăm doar cerințele de reglementare viitoare, ci să deținem și informații despre toate amenințările posibile - de la vulnerabilitățile unității electronice de control până la atacurile asupra componentelor vehiculului. Oferind informații relevante despre amenințările de securitate, ajutăm producătorii de automobile să gestioneze eficient aceste preocupări”, spune Sergey Zorin, Head of Kaspersky Transportation System Security la Kaspersky.

„Datorită rapoartelor TI adaptate, implementate de Kaspersky, organizațiilor nu li se oferă doar informații despre cele mai recente amenințări cibernetice, ci primesc și detalii specifice despre modul în care astfel de amenințări le-ar putea afecta. Lucrăm continuu pentru a ne îmbunătăți serviciile TI, astfel încât producătorii să aibă suficient timp pentru a atenua eventualele riscuri care le pot afecta clienții sau le pot manipula tehnologia.”

În concluzie, serviciul TI îi ajută pe producătorii și furnizorii de vehicule să se mențină la curent cu toate problemele de securitate relevante pentru industria de care aparțin, permițându-le în același timp să ia măsurile corespunzătoare în timp util. Fiecare astfel de raport include sinteze și analize ale tendințelor din domeniul tehnologiei, informații legate de atacurile cibernetice din industria auto, studii recente de securitate, conferințe sau discuții pe subiecte fierbinți din această zonă de interes.

http://www.banknews.ro/stire/88788_kaspersky_lanseaza_rapoartele_cu_informatii_despre_amenintarile_cibernetice_care_vizeaza_industria_auto.html