BankNews.ro - The Business Republic

PwC, prima firmă de consultanță care a deschis un birou local, aniversează 30 de ani în România
Economie | Data Publicarii: 09-02-2021

Anul acesta, PwC marchează 30 de ani de activitate pe piața locală din România, aceasta fiind și prima mare companie de servicii profesionale de consultanță care a deschis un birou local pe teritoriul țării noastre după anul 1989. ”PwC a pus bazele pieței de servicii de consultanță în urmă cu 30 de ani, fiind de la început alături de mediul de afaceri din România. În tot acest timp, a devenit o companie proeminentă pe piața românească, un brand puternic și un actor important în dezbaterea publică, realizări pentru care le suntem recunoscători tuturor colegilor, partenerilor și clienților noștri. În anii următori, vom continua să investim în formarea profesională, în dezvoltarea competențelor colegilor noștri și în adoptarea noilor tehnologii pentru a avea o contribuție cel puțin la fel de relevantă la dezvoltarea durabilă a societății și a economiei românești. Totodată vom rămâne un partener de dialog și de încredere al autorităților și instituțiilor locale și internaționale”, a spus Ionuț Simion, Country Managing Partner PwC România.

Primul birou al companiei a fost deschis în capitală în anul 1991, sub brandul Coopers & Lybrand care a fuzionat șapte ani mai târziu cu Price Waterhouse (PW), devenind ceea ce este acum PwC sau PriceWaterhouseCoopers. Dacă în cazul Coopers & Lybrand prezența datează încă din anul 1991, PW s-a stabilit pe piața locală doi ani mai târziu, în anul 1993, implicându-se încă de la început în proiecte fundamentale pentru mediul de afaceri local și pentru economia românească, contribuind de asemenea la elaborarea legislației naționale în domenii esențiale dar și la înființarea unor asociații profesionale. Ambele companii au oferit de-a lungul timpului înainte și după fuziune, servicii de consultanță și asistență companiilor și organizațiilor guvernamentale atât locale cât și internaționale.

”PwC s-a implicat de la început în crearea unui cadru legislativ modern și eficient fără de care nici companiile, nici instituțiile nu ar putea evolua pentru a crea un mediu favorabil creșterii economice”, a spus Daniel Anghel, Partener și Liderul serviciilor fiscale și juridice PwC România.

În cei 30 de ani de activitate, PwC România s-a implicat în nenumărate proiecte de investiții din țara noastră, oferind consultanță în câteva dintre cele mai mari tranzacții din sectoarele retail, bancar, auto, farmaceutic sau de produse industriale. Compania a asistat în total la peste 600 de tranzacții, având și 70 de mandate de asistență la exit.

”În cei 30 de ani de activitate, am fost alături de mii de companii din toate industriile, antreprenoriale sau multinaționale, care și-au dezvoltat și consolidat operațiunile din România sau s-au extins pe alte piețe. Le-am sprijinit folosind cele mai bune practici și cea mai înaltă expertiză, existente la nivel global”, a declarat Dinu Bumbăcea, Partener și Lider Consultanță în Afaceri PwC România.

http://www.banknews.ro/stire/88801_pwc_prima_firma_de_consultanta_care_a_deschis_un_birou_local,_aniverseaza_30_de_ani_in_romania.html