BankNews.ro - The Business Republic

Legrand a obținut certificarea GEEIS-Diversity
Lifestyle | Data Publicarii: 10-02-2021

Legrand, unul dintre cei mai mari specialiști la nivel global din domeniul infrastructurii electrice și digitale, a obținut de curând certificarea GEEIS-Diversity, Standardul European și Internațional în Egalitate de Gen, certificare înființată de Arborus și auditată de Bureau Veritas Certification. Aceasta confirmă progresul companiei în ceea ce privește eforturile de incluziune profesională, diversitatea și egalitatea, principii care stau deja la baza strategiilor de CSR și HR ale grupului.

Standardul GEEIS a fost înființat în anul 2010 și își propune să ofere companiilor instrumente eficiente de monitorizare în ceea ce privește principiile egalității profesionale dar și să asigure egalitate de șanse angajaților. Șapte ani mai târziu, în 2017, standardul GEEIS-Diversity a fost recunoscut ca certificare adițională.

Având la bază convingerea că diversitatea și incluziunea profesională sunt principii de bază care stimulează performanța, calitatea vieții respectiv inovarea în cadrul unei companii, Legrand încurajează egalitatea de gen și își propune în permanență să valorifice talentele care susțin dezvoltarea grupului. Politicile amintite mai sus definesc direcțiile Legrand în cinci domenii extrem de importante precum incluziunea persoanelor LGBT+, diversitatea socială și culturală, egalitatea de gen, incluziunea persoanelor cu dizabilități și buna colaborare dintre generații. Până în anul 2030, grupul își propune să atingă obiectivul parității de gen și o pondere feminină de o treime în cadrul posturilor de conducere.

“Legrand este dedicat angajaților săi din întreaga lume, demonstrând cel mai mare respect pentru drepturile omului, diversitate, siguranță, bunăstare și susținerea talentelor acestora. Suntem încântați că am primit certificarea GEEIS-Diversity pentru sediul nostru central și Franța. Această certificare demonstrează recunoașterea din exterior a eforturilor Grupului în ceea ce privește promovarea egalității de șanse și a continuării procesului de îmbunătățire. De asemenea, această certificare ne va încuraja, fără îndoială, să aplicăm aceste inițiative și în cadrul filialelor din întreaga lume.”, a declarat Bénédicte Bahier, Vicepreședinte Executiv, Divizia de Resurse Umane, Legrand.

Certificările GEEIS și GEEIS-Diversity sunt destinate companiilor europene și internaționale care își doresc și și-au propus să participe activ la formarea unei societăți mai echitabile care să aibă la bază egalitatea de gen și diversitate. Sunt certificări concepute pentru toate companiile din lume, indiferent de mărimea sau domeniul de activitate ale acestora.

http://www.banknews.ro/stire/88802_legrand_a_obtinut_certificarea_geeis-diversity.html