BankNews.ro - The Business Republic

Genesis Property: La un an de pandemie, aproape 55% dintre angajati lucreaza partial sau exclusiv de la birou.
Economie | Data Publicarii: 22-03-2021

Potrivit unui sondaj realizat recent de Genesis Property, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri clasa A din România, aproximativ 55% dintre angajați susțin că lucrează parțial sau complet la biroul din sediul companiei la mai bine de un an de la debutul pandemiei de Covid-19. Dintre aceștia, doar 17% sunt prezenți parțial la birou în vreme ce restul lucrează exclusiv la sediu. Mai mult, 41% dintre angajații respondenți la studiul mai sus amintit se arată mulțumiți de actualul mod de lucru, același procent fiind valabil și în ceea ce privește numărul angajaților care susțin că biroul lor este acum mai sigur decât la începutul pandemiei.

Starea pandemică a fost declarată oficial cu mai bine de un an în urmă, în luna martie a anului 2020. De atunci, noua stare de fapte a adus schimbări majore în ceea ce privește modul de lucru al angajaților la nivel global. Dacă întreaga poveste a început cu nivele ridicate de pesimism, optimismul este din ce în ce mai prezent în rândurile angajaților, această stare revenind încetul cu încetul în rândul angajaților din România pe măsură ce companiile pentru care lucrează implementează din ce în ce mai multe măsuri pentru creșterea siguranței la locul de muncă. De asemenea, nu trebuie să omitem faptul că campaniile de vaccinare sunt deja în plină desfășurare la nivel global, 32% dintre respondenți declarând că vaccinul le oferă speranța că lucrurile vor reveni la normal de îndată ce va fi atinsă o masă critică de pacienți imunizați.

Și atmosfera de la locul de muncă este optimistă, 40,6% dintre respondenți fiind de acord cu acest lucru, pe măsură ce devin tot mai încrezători în evoluția pozitivă a situației actuale pe termen lung și mediu. Alți 45% dintre respondenți au o percepție neutră în vreme ce doar 14,4% susțin că au parte de o percepție mai degrabă negativă și o lipsă de încredere în viitor.

„Deși 2020 a venit cu multiple provocări, oamenii sunt astăzi ceva mai optimiști decât erau în primele luni de pandemie. Măsurile pentru protejarea sănătății implementate în clădirile de birouri, multe dintre ele recomandate de standardul The IMMUNE Building Standard™ (IMMUNE™), au avut o contribuție importantă în recâștigarea încrederii, chiar dacă parțială, alături de progresele privind vaccinarea populației. Suntem însă abia la început, dar cu măsuri coerente pentru sănătate aplicate în spațiile în care oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului vom reveni tot mai mult la o nouă normalitate și angajații își vor relua activitatea la birou la scară largă”, spune Darren Allen, director de dezvoltare în cadrul Genesis Property, responsabil de implementarea proiectului IMMUNE™.

Sondajul Genesis Property privind percepția angajaților despre viitorul birourilor și perspectiva reîntoarcerii la birou a fost desfășurat în perioada cuprinsă în lunile februarie și martie ale anului 2021 prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.183 de utilizatori de internet din toată țara. Aproape 59% dintre participanți sunt femei, aproximativ 60% au vârsta între 25 și 40 de ani și 9 din 10 sunt angajați full-time.

http://www.banknews.ro/stire/88841_genesis_property_la_un_an_de_pandemie,_aproape_55p_dintre_angajati_lucreaza_partial_sau_exclusiv_de_la_birou.html