BankNews.ro - The Business Republic

Grupul NETOPIA isi consolideaza structura de holding pentru noua etapa de dezvoltare strategica
Finante-Banci | Data Publicarii: 25-05-2021

Liderul pieței locale de soluții de plată digitale și marketing digital, NETOPIA Payments, a primit în urmă cu câteva zile aprobarea Tribunalului București pentru divizarea parțială a companiei. Aceasta își va transfera astfel liniile de business de facilitare de plăți și cea de marketing prin SMS către două noi companii din același grup, NETOPIA Financial Services S.R.L. respectiv WEB2SMS S.R.L.

Hotărârea de mai sus reprezintă pentru NETOPIA o etapă importantă dintr-un mai amplu proces de dezvoltare strategică pe termen lung atât pe segmentul de servicii financiare și conexe cât și în ceea ce privește lansarea unor noi linii de business care să promoveze soluții moderne și inovatoare.

Procesul de reorganizare și dezvoltare strategică a început de altfel încă de anul trecut, cu procesul de autorizare a NETOPIA Financial Services S.R.L., la BNR, ca instituție de plată. Pe de altă parte, consolidarea întregului grup sub o singură umbrelă, cea a NETOPIA Holding, reprezintă și unul dintre cei mai importanți pași în viziunea de business a celor doi parteneri fondatori, Felix Crișan și Antonio Eram.

„Activitățile desfășurate de NETOPIA au devenit din ce în ce mai complexe datorită diversității de servicii pe care le oferim. Avem noi oportunități de business, de aceea urmărim să construim o structură eficientă care ne va permite să fim mai supli în alocarea resurselor interne și să ne concentrăm pe inovație și noi parteneriate. În perioada următoare, ne vom axa pe cooptarea unor investitori strategici și vom continua să investim în idei, echipe și proiecte în care există pasiune și viziune”, au declarat fondatorii grupului NETOPIA.

Procesul de reorganizare a grupului NETOPIA este coordonat de Delia Paceagiu în calitate de „Head of Legal & Compliance” cu sprijinul unei echipe profesioniste de consultanți și avocați NOA și MH Lawyers din care fac parte Otilia Pețu, Mircea Dumitrașcu și Ovidiu Miheț, manageri și parteneri la cele două firme de avocatură amintite mai sus.

“Finalizarea cu succes a proiectului de divizare NETOPIA Payments este un prim pas dintr-un proces complex de reorganizare. Ne bucurăm să avem alături o echipă de profesioniști pasionați și dornici să construiască împreună cu noi, care înțeleg foarte bine nevoile noastre de business și unde ne dorim să ajungem”, a declarat Antonio Eram, fondator și CEO al grupului.

http://www.banknews.ro/stire/88887_grupul_netopia_isi_consolideaza_structura_de_holding_pentru_noua_etapa_de_dezvoltare_strategica.html