BankNews.ro - The Business Republic

Credit verde ING pentru Nepi Rockcastle
Finante-Banci | Data Publicarii: 15-06-2021

Recent, ING Bank România a decis extinderea facilității de credit de 100 de milioane de euro acordat grupului NEPI Rockastle, companie care are o poziție dominantă în România pe piața imobiliară, fiind cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală și de Est.

Creditul standard acordat în urmă cu 4 ani a devenit astfel „verde”, acestuia fiindu-i adăugate și câteva componente ESG (de mediu, sociale și de guvernanță). Această transformare, dovedește intenția celor două companii de a-și reconsolida angajamentul de a promova politici sustenabile și de a face tranziția către o economie verde.

Acordat pe trei ani, împrumutul este bilateral, ING fiind singura bancă creditoare. Fondurile vor fi utilizate de către NEPI Rockastle pentru a finanța proiectele curente și viitoare.

„Un credit verde încorporează indicatori stricți de măsurare a performanței unei companii potrivit standardelor ESG. Aceasta este evaluată periodic de un lider global independent în consultanță și cercetare pentru sustenabilitate și guvernanță corporativă (Sustainalytics) pentru stabilirea costului creditului verde. Astfel, o performanță mai bună a companiei (peste indicatorii stabiliți în contract) este recompensată cu o reducere la rata dobânzii, în timp ce o performanță redusă atrage, invers proporțional, creșterea acesteia.

ING a dezvoltat o relație solidă cu NEPI Rockcastle, ca unul dintre finanțatorii tradiționali ai grupului. Suntem bucuroși să ne sprijinim clienții care plasează sustenabilitatea, ca și noi, în centrul deciziilor lor de afaceri”, a explicat Florin Ilie, Deputy CEO și Head of Wholesale Banking, în cadrul ING Bank România.

Anul trecut, grupul NEPI Rockastle a încheiat de asemenea, anul trecut, o emisiune de obligațiuni verzi, ING având de această dată rolul de coordonator, lucru care dovedește încă o dată preocuparea companiei pentru produsele de finanțare sustenabilă. Emisiunea respectivă s-a bucurat de interes major la acel moment din partea investitorilor europeni, atrăgând fonduri în valoare de 500 de milioane de euro. De asemenea, anul trecut, NEPI a lansat un cadru de finanțare verde care se concentrează pe îmbunătățirea performanței de mediu a proprietăților de care dispune dar și pe dezvoltarea unor noi proiecte de eficiență energetică.

„Sustenabilitatea este una din prioritățile NEPI Rockcastle, iar creditul „verde" ne reconfirmă angajamentul în această direcție. Ne dorim să contribuim la menținerea unui mediu durabil prin atingerea nivelului de neutralitate a amprentei de carbon a operațiunilor Grupului până în 2030. Mai mult, continuarea colaborării cu ING reflectă întărirea relației de succes construite în ultimii ani, și ne permite să integrăm obiectivele de sustenabilitate în activitățile de finanțare”, a declarat Mirela Covașă, CFO NEPI Rockcastle.

http://www.banknews.ro/stire/88908_credit_verde_ing_pentru_nepi_rockcastle.html