BankNews.ro - The Business Republic

ING a finanțat cu 20 milioane lei Damila SRL
Economie | Data Publicarii: 02-07-2021

ING Bank România a acordat un credit de 20 de milioane de lei companiei Damila, o companie cu capital privat românesc care activează și joacă un rol important pe piața materialelor de construcții și finisaje atât ca și comerciant cât și ca producător.

Damila urmează să utilizeze fondurile accesate prin intermediul acestei linii de creditare pentru a-și crește vânzările în proporție de 30%, acest lucru fiind posibil prin dezvoltarea gamelor de produse și extinderea capacităților de producție și distribuție ale companiei. Fondurile vor fi utilizate astfel pentru finanțarea investițiilor și a capitalului de lucru.

Anul trecut, Damila a avut o cifră de afaceri de 62 de milioane de euro. În prezent, compania are 296 de angajați care își desfășoară activitatea la cele două sedii din Râmnicu Vâlcea și Bragadiru.

„Anul 2020 a fost atipic, iar companiile mici și mijlocii, cu precădere, au dat dovadă de un nivel ridicat de agilitate și reziliență. Pandemia a adus și schimbări semnificative în comportamentul consumatorilor, iar unele sectoare au înregistrat creșteri neașteptate, printre care și cel de construcții și amenajare a locuinței, în contextul în care timpul petrecut acasă a crescut considerabil.

Prin împrumutul acordat, ne bucurăm să sprijinim în continuare dezvoltarea companiei Damila și să le oferim soluțiile pentru a-și atinge obiectivele ambițioase de creștere. Ne bucurăm să susținem mediul de afaceri românesc, pentru revenirea la normal și dezvoltarea economică mai rapidă a țării.”, este de părere Luana Sorescu, Head of Clients pentru divizia de Business Banking, în cadrul ING Bank România.

„Damila este prezentă pe piața din România încă din anul 1992. Am dezvoltat un model propriu de business, care oferă partenerilor soluții complete pentru construcții, de la fundație până la amenajări interioare și exterioare. Din 2007, investim anual și în capacități noi și diversificate de producție, pentru construcții rezidențiale și industriale. Unul dintre obiectivele noastre este creșterea ponderii activității de producție, în raport cu cea de distribuție, din totalul cifrei de afaceri.

Finanțarea acordată de ING Bank s-a bazat pe încredere reciprocă, fără de care parteneriatele nu se pot construi, pe o viziune comună asupra sectorului nostru de activitate, iar procesul de analiză și finalizare a finanțării a fost scurt și lipsit de formalism excesiv”, a explicat Daniel Remus Nițu, Directorul General Damila.

http://www.banknews.ro/stire/88914_ing_a_finanțat_cu_20_milioane_lei_damila_srl.html