BankNews.ro - The Business Republic

ING Bank: cinci sfaturi pentru a avea un buget mai sănătos
Finante-Banci | Data Publicarii: 14-07-2021

Produsele financiare electronice au devenit în ultimii ani parte din viața noastră de zi cu zi, fie că le utilizăm pentr plata unor facturi online, pentru transferuri ori pentru plăți POS. Sunt elemente prezente în viața noastră cotidiană, o prezență care prin familiaritatea ei ne poate face să trecem cu vederea anumite comportamente care ne influențează în mod negativ bugetul.

În acest scop, ING Bank a creat o platformă online, „Cât ai spune leu”, prin intermediul căreia sunt publicate articole și clipuri video educative cu scopul de a ne ajuta să luăm cele mai bune decizii în ceea ce privește bugetul de cumpărături, de vacanță sau cel destinat hobby-urilor. Sunt materiale gratuite care oferă sfaturi pragmatice aplicate unor situații în care majoritatea ne regăsim la un moment dat sau altul.

De asemenea, vizitatorii platformei vor avea la dispoziție și o serie de instrumente gratuite dintre care amintim modelele pentru listele de cumpărături, exercițiile practice de IKIGAI care te ajută să faci bani făcând ceea ce îți place, jurnale de economii pentru un buget în doi dar și recomandările pentru stabilirea unor obiective financiare.

„După realizarea unui studiu în comunitatea ING „La povești pe-o bancă”[1], am observat că majoritatea persoanelor nu își alocă suficient timp pentru prevenirea dificultăților financiare. Ele caută soluții punctuale pentru o problemă, dar nu au timpul și curiozitatea de a găsi răspunsuri înainte ca situația critică să apară. Mai mult, atât acestea cât și apropiații lor spun că s-au confruntat cu probleme financiare în ultima perioadă. Ca să se descurce, fie au apelat la rude ori prieteni pentru un împrumut, fie au redus cheltuielile, și-au folosit economiile sau și-au schimbat job-ul. În unele cazuri, și-au luat chiar și al doilea job pentru a face față. Așadar, prin Cât ai spune leu, sperăm să venim în întâmpinarea și, mai ales, în preîntâmpinarea acestor probleme, cu sfaturi și soluții rapide, comunicate într-un format ușor de digerat pentru oricine.”, a punctat Silvia Mihăilescu, Director Marketing, Comunicare și CSR ING Bank România.

Cât privește sfaturile efective oferite de ING Bank, iată și câteva exemple concrete:

Planificarea. Potrivit unui studiu recent INS privind veniturile și cheltuielile lunare, consumatorii români alocă cea mai mare parte a bugetului de care dispun lunar pentru alimente și băuturi nealcoolice.

De aceea, putem considera ca un obicei sănătos planificarea unui meniu săptămânal și notarea alimentelor pe liste înainte de a merge la cumpărături, evitând în acest fel deciziile de a cumpăra mai mult decât avem nevoie.

Vacanța. Un obicei sănătos legat de vacanțe, este cel de a economisi din timp banii necesari pentru escapadele plănuite în perioada concediilor de vară sau iarnă. Pentru că acest lucru să fie posibil, e nevoie să punem pe hârtie mai întâi costurile estimative cu transportul și cazarea după care să stabilim o sumă lunară pe care să o punem deoparte pentru vacanța programată astfel încât la momentul plecării în concediu și a plăților efectuate să nu avem parte de surprize neplăcute.

Jurnale de obiceiuri bune. ING ne recomandă de asemenea și crearea unor liste de cumpărături care să prevină cheltuielile suplimentare nejustificate dar și păstrarea unor jurnale cu obiceiurile bune financiare pe care le avem, ca exercițiu de recunoștință care să ne permită să ne bucurăm de micile schimbări pe care le facem în ceea ce privește propriile obiceiuri financiare.

http://www.banknews.ro/stire/88923_ing_bank_cinci_sfaturi_pentru_a_avea_un_buget_mai_sanatos.html