BankNews.ro - The Business Republic

Cegeka România - Activitățile de Nearshore locale vor fi grupate într-un nou cluster: Cegeka European Delivery Center
IT&C | Data Publicarii: 04-08-2021

În ciuda crizei cauzate de pandemia de Covid-19, Cegeka s-a bucurat de un an 2020 de creștere continuă și inovație atât la nivel de grup cât și la nivel local. Furnizorul de servicii și soluții IT&C de top cu sediul în Belgia a încheiat anul cu o cifră de afaceri de aproximativ 33,2 milioane de euro doar în România, cu 15,6% mai mare decât în anul precedent. La nivel european, grupul a continuat pe aceeași pantă ascendentă, anul 2020 fiind cel de-al 17-lea an de creștere succesivă, cifra de afaceri consolidată fiind de 640 de milioane de euro, cu 14% mai mare decât în anul 2019.

Cele mai mari proiecte derulate în anul 2020 în România s-au consemnat în domenii precum cel financiar, bancar, de asigurări, retail și logistică, sectoare care la rândul lor au înregistrat creșteri în perioada pandemiei. Tot în anul 2020, Cegeka a încheiat și un parteneriat strategic cu NN, lider pe piața asigurărilor de viață și servicii de pensii private din România, parteneriat care are ca scop final transformarea completă a experienței digitale a clienților companiei.

Mai mult, pentru a putea deservi mai bine clienții din Europa, Cegeka a inclus în strategia locală de creștere pentru anul curent și anii următori, dezvoltarea și transformarea centrului de livrare Nearshore din România în Cegeka European Delivery Center, un prim pas în acest sens fiind extinderea în mai multe orașe din țara noastră și Moldova prin crearea unor birouri-satelit, păstrând capitala ca sediu central. Creșterea prognozată pentru următorii doi ani vizează astfel angajarea a 75 de oameni noi în Moldova și alți 200 de oameni noi în birourile locale din România. Recent, Cegeka a depășit pragul de 680 de angajați la nivelul țării noastre, devenind unul dintre primii 10 angajatori IT din România.

„Toate activitățile Nearshore ale Cegeka vor fi grupate sub Cegeka European Delivery Center (CEDC). CEDC vă sprijini succesul tuturor liniilor de afaceri din toate țările grupului Cegeka. Sunt sigur că acest pas va fi esențial pentru a duce organizația noastră la nivelul următor. Această transformare reconfirmă importanța și stabilitatea business-ului din Romania, precum și capabilitățile tehnice desăvârșite ale pieței de talente locale.”, a declarat Tom De Vos, Director la Cegeka European Delivery Center.

http://www.banknews.ro/stire/88936_cegeka_romania_-_activitatile_de_nearshore_locale_vor_fi_grupate_intr-un_nou_cluster_cegeka_european_delivery_center.html