BankNews.ro - The Business Republic

Studiu Deloitte: directorii financiari din sanatate, preocupati de incertitudinea financiara. Investitiile in tehnologie, o prioritate pentru 68% dintre ei
Finante-Banci | Data Publicarii: 07-09-2021

Potrivit studiului „The changing role of health care finance leaders” realizat de Deloitte, directorii financiari din organizațiile care activează în sistemul de sănătate susțin că principala lor preocupare în această perioadă rămâne incertitudinea financiară. Două treimi dintre aceștia se așteaptă la o creștere a veniturilor în acest an după scăderea majoră din anul 2020, creștere care va fi anulată în mare măsură de creșterea costurilor. În același timp, 68% dintre respondenții la studiu susțin că investițiile în tehnologie digitală modernă reprezintă una dintre cele mai mari priorități, modelele tradiționale de afaceri demonstrându-și deja limitele în timpul pandemiei de Covid-19. Studiul Deloitte a fost realizat pe baza unui sondaj derulat recent în rândul a 60 de organizații din domeniul medical.

Conform aceluiași studiu amintit mai sus, directorii financiari ai companiilor care activează în domeniul sănătății sunt interesați să își motiveze angajații, sunt îngrijorați de bunăstarea lor și își doresc să le asigure un mediu de lucru atractiv. De asemenea, jumătate din cei care au participat la sondaj au menționat faptul că au început să acorde o atenție din ce în ce mai mare creării unor noi modele de lucru precum cel virtual, sau în sistem gig, automatizat. În acest context, ei propun investiții pentru a realiza un sistem de lucru care să combine programul de muncă hibrid cu cel complet virtual în vederea redresării treptate a economiilor.

Pentru a putea implementa sistemul de muncă hibrid, directorii financiari ai instituțiilor din domeniul sănătății au în vedere redirecționarea investițiilor către tehnologie dar și către sectorul imobiliar, pentru reamenajarea și redimensionarea spațiilor de lucru astfel încât acestea să se conformeze noilor cerințe.

„Anul 2020 a fost unul dificil pentru organizațiile din toate domeniile, dar pentru cele din sănătate a însemnat o criză fără precedent. Deși au reacționat rapid și au salvat milioane de vieți, multe dintre ele au întâmpinat dificultăți financiare, legate de forța de muncă și de lanțul de aprovizionare. Doar în SUA, Asociația Americană a Spitalelor estimează că pierderile în sectorul de sănătate s-au ridicat la aproximativ 323 de miliarde de dolari anul trecut. Veniturile revin pe creștere în acest domeniu, dar este tot mai evident că, pentru viitor, trebuie gândit un sistem de management flexibil, bazat pe tehnologie, care să poată fi adaptat la cât mai multe situații neprevăzute, pentru a asigura continuitatea afacerii în condiții din cele mai dificile”, a declarat Vlad Boeriu, Partener Coordonator Servicii Fiscale și Juridice, Deloitte România, și liderul serviciilor de consultanță pentru industria de sănătate.

77% dintre directorii financiari care au participat la studiul organizat de Deloitte au declarat că în perioada recentă și-au depășit rolurile tradiționale din cadrul organizațiilor lor, implicându-se mai mult în procesul decizional, scopul final fiind cel de a crește afacerea. Dintre cele mai frecvente inițiative amintim transformarea modelului de afaceri respectiv investițiile în digitalizare. De asemenea, în perioada care urmează, directorii financiari din sănătate au ca obiective principale optimizarea capitalului de lucru (55%), adoptarea unor noi tehnologii (50%), îmbunătățirea capacității de prognoză (48%) respectiv automatizarea (47%).

http://www.banknews.ro/stire/88964_studiu_deloitte_directorii_financiari_din_sanatate,_preocupati_de_incertitudinea_financiara_investitiile_in_tehnologie,_o_prioritate_pentru_68p_dintre_ei.html