BankNews.ro - The Business Republic

Logiscool Romania deschide inscrierile pentru cursurile de programare din noul an scolar
Economie | Data Publicarii: 08-09-2021

Școala de programare pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, Logiscool România, deschide sesiunea de înscrieri pentru o nouă generație de elevi pasionați de programare care își doresc să descopere tainele acestei meserii. Pe lângă cele existente deja în curriculă, două cursuri noi le stau la dispoziție elevilor în acest an școlar: Digital Discovery, cursul care îi pregătește pe cei mici să navigheze inteligent și în siguranță pe Internet și cursul Python, care se adresează celor care își doresc să își aprofundeze cunoștințele de programare deja asimilate.

Astfel, sunt așteptați peste 10.000 de elevi să se înscrie în acest an la cursurile Logiscool România. Acestea vor demara în data de 13 septembrie odată cu prima zi a anului școlar. Cei care vor deveni cursanți ai Logiscool vor participa la câte o sesiune de curs pe săptămână pe întreaga perioadă a anului școlar. Elevii interesați pot participa de asemenea la sesiuni demonstrative gratuite pe care le pot accesa online până la data de 10 octombrie, sesiunea de înscrieri durând până în 15 octombrie.

De asemenea, și curricula din acest an a fost adaptată la nevoile curente ale tinerilor și părinților, pe lângă cursurile tradiționale de programare, robotică și editare foto-video, după cum amimtit mai sus, Logiscool incluzând cursurile Digital Discovery și Python, cel din urmă oferind inclusiv o certificare în acest limbaj de programare extrem de popular.

„La Logiscool România, ne-am propus să facem alfabetizarea digitală cât mai accesibilă și să pregătim tinerii de azi pentru viitor. În această direcție, stăm în contact cu elevii noștri și cu părinții acestora, pentru a le afla nevoile și pentru a ne adapta corespunzător. Astfel, am inclus în programă cursuri care îi ajută pe cursanți să dezvolte o prezență conștientă în online, dar și cursuri prin care ei să aprofundeze anumite limbaje de programare. În plus, am observat preocuparea companiilor de a avea profesioniști care să aibă și alte abilități pe lângă cele tehnice, motiv pentru care includem în programele noastre evenimente de dezvoltare de soft skills și parteneriate cu alte companii din această zonă”, spune Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool România.

Menționăm de asemenea că mare parte a cursurilor oferite de Logiscool România vor fi disponibile în acest an atât în mediul online cât și cu prezență la sediu, în funcție de preferințele celor înscriși. Cei care vor participa la cursuri vor avea de asemenea la dispoziție toate materialele necesare parcurgerii materiei.

http://www.banknews.ro/stire/88966_logiscool_romania_deschide_inscrierile_pentru_cursurile_de_programare_din_noul_an_scolar.html