BankNews.ro - The Business Republic

DEKRA România lansează la Braşov primul centru de evaluare pentru autoturisme rulate
Auto | Data Publicarii: 10-09-2021

Cea mai mare companie din lume nelistată la bursă care activează în domeniul Testărilor, Inspecțiilor, Certificării și Trainingului, DEKRA, a lansat la data de 7 septembrie 2021 în Brașov, primul centru de evaluare dedicat autoturismelor rulate, din România.

Din această nouă linie de business, DEKRA se așteaptă ca în primul an să genereze venituri de peste 1 milion de euro. Obiectivul de dezvoltare până la finele anului următor este de a deschide alte 25 de centre de testare la nivel național.

Înmatriculările de autoturisme rulate în România a ajuns în luna august 2021 la aproape 35000 de unități, conform datelor furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Această cifră reprezintă în același timp o creștere de peste 17% față de aceeași lună a anului trecut. În total, în primele luni ale anului, au fost înmatriculate 270.016 autovehicule rulate, o creștere de 11,82% față de primele 8 luni ale anului 2020.

„Piaţa de autoturisme rulate din România este una importantă, în creştere, motiv pentru care ne dorim să contribuim cu know-how-ul şi expertiza DEKRA la această dezvoltare accentuată. Evaluarea şi verificarea autoturismelor rulate se bazează pe o reputaţie internaţională, DEKRA fiind cel mai mare furnizor de servicii de evaluări și inspecții auto la nivel mondial, clienții noștri din România putând să beneficieze de o imagine completă, imparțială și credibilă privind starea autoturismului rulat pe care doresc să îl cumpere sau vândă”, declară Ionuţ Muntean, Director Executiv, DEKRA România.

„Ne propunem ca prin lansarea noului serviciu de evaluare să aducem o îmbunătăţire în piaţă prin simplificarea şi transparentizarea procesului de vânzare-cumpărare a autoturismelor rulate. Pachetul de inspecții DEKRA eVAL aduce servicii integrate de verificări profesioniste auto iar prin pachetele puse la dispoziţie, atât cumpărătorii cât şi vânzătorii pot alege din aceste soluţii în funcţie de nevoi şi de buget. Totul într-o manieră facilă şi rapidă, putând afla informaţii despre starea generală a autoturismului rulat, elementele de caroserie, funcţionarea motorului, istoricul de daune din România şi din Europa dar şi corectitudinea kilometrajului”, declară Cristian Flămînzeanu, responsabil de această linie de business, în cadrul DEKRA România.

Serviciul DEKRA eVAL lansat în această săptămână în Brașov, cuprinde trei tipuri de inspecții. Astfel DEKRA Essentials va dura 30 de minute și va costa 300 de lei, DEKRA Complete va avea durata de o oră și va costa 400 de lei în vreme ce DEKRA Safety va avea o durată de 90 de minute, costând 500 de lei. Aceste servicii se adresează conducătorilor auto care doresc să își securizeze tranzacțiile fie din postura de cumpărător, fie din cea de vânzător a unui autoturism rulat.

http://www.banknews.ro/stire/88969_dekra_românia_lansează_la_braşov_primul_centru_de_evaluare_pentru_autoturisme_rulate.html