BankNews.ro - The Business Republic

West Gate Studios: Cererea de spatii de cazare pentru studenti a crescut cu 15% inainte de inceperea noului an scolar
Imobiliare | Data Publicarii: 29-09-2021

În contextul pandemiei de Covid-19, începerea noului an școlar/universitar, îi obligă pe studenți să caute locuri de cazare mai sigure, campusurile private devenind în această perioadă o opțiune din ce în ce mai căutată.

Astfel, cererea de spații de cazare în West Gate Studios, cel mai mare campus privat din țara noastră cu o capacitate de cazare de peste 1600 de locuri a crescut cu 15% chiar înainte de începerea noului an școlar. Mai mult, gradul de ocupare din perioada imediat următoare este estimat să revină la nivelurile de dinainte de pandemie, mai precis la nivelurile înregistrate în 2019.

„Pandemia nu a fost ușoară nici pentru studenți sau pentru tinerii aflați la început de carieră. Primul an universitar după Covid-19 a schimbat modul lor de a învăța și de a socializa, iar acum, la începerea unui nou an școlar în care vor urma cursuri cu predare fizică, în sălile de clasă, tot mai mulți caută soluții pentru a-și proteja sănătatea cât timp locuiesc departe de casă. Opțiunile sunt însă subdimensionate în raport cu cererea, motiv pentru care vedem deja un val de studenți care își asigură spațiul de cazare în perspectiva începerii anului universitar și care pun tot mai mult accent pe confortul, beneficiile și siguranța pe care le oferă campusurile private”, explică Cristian Slave, General Managerul campusului West Gate Studios și unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites dezvoltate de Genesis Property.

West Gate Studios oferă studenților nu doar spații moderne și confortabile de cazare ci și multiple opțiuni pentru a studia și pentru a-și petrece timpul liber. Tinerii beneficiază astfel de confortul unei locuințe complet mobilat eși utilate, de siguranța dată de monitorizarea și paza 24/24 dar și de programe și activități precum competițiile sportive, petrecerile tematice sau workshop-urile organizate în incintă. De asemenea, încă de la începutul pandemiei, au fost implementate și o serie de protocoale suplimentare de curățenie și igienizare care vizează creșterea gradului de siguranță pentru studenții care locuiesc aici.

Campusul privat cuprinde peste 800 de garsoniere și apartamente cu o capacitate totală de 1600 de locuri. Acesta este amplasat în cadrul West Gate Business District și oferă acces la piscină, sală de fitness, spații de evenimente, parcare, curățătorie, bibliotecă sau servicii medicale private.

“Componenta offline a vieții de student este foarte importantă în a pregăti viitorii profesioniști de pe piața muncii. Nu putem avea medici, ingineri, arhitecți sau avocați buni fără ca aceștia să aibă o experiență relevantă în viața reală, atât pe plan educațional, în stadiul de învățare și practică, dar și în plan profesional, la început de carieră. Zona online nu poate decât să completeze zona de offline, nu are cum să o înlocuiască. Tocmai de aceea, în campusul privat West Gate Studios, obiectivul nostru a fost întotdeauna să formăm o comunitate dinamică în care studenții să acumuleze experiențe pentru viitorul lor și să se dezvolte în plan personal și profesional”, a mai spus Cristian Slave.

http://www.banknews.ro/stire/88980_west_gate_studios_cererea_de_spatii_de_cazare_pentru_studenti_a_crescut_cu_15p_inainte_de_inceperea_noului_an_scolar.html