BankNews.ro - The Business Republic

TransferGo obtine o finantare de 50 milioane de dolari
Finante-Banci | Data Publicarii: 05-10-2021

TransferGo, unul dintre fintech-urile cu cea mai accelerată dezvoltare din ultima perioadă la nivel mondial, a anunțat obținerea unei finanțări în valoare de 50 de milioane de dolari ca parte a seriei C de finanțare.

Principalii finanțatori ai acestei runde sunt fondurile Elbrus Capital Fund III și Black River Venues, investitori care răspund în acest fel creșterii anuale constante de peste 80% înregistrate de compania fintech. Astfel, valoarea investițiilor totale atrase de TransferGo crește la 77 milioane de dolari.

Printre investitorii din această rundă regăsim și un nume nou, un nou investitor în compania fintech, Unlimint dar și alți investitori care continuă să susțină TransferGo precum Hard Yaka, VEF, SmartHub sau Milano Investments. Pe tot parcursul acestei tranzacții, cei de la TransferGo au avut parte de consiliere financiară exclusivă oferită de Royal Park Partners.

„Noi, la TransferGo, credem că toată lumea are dreptul să trimită bani rapid, sigur și ieftin. În ciuda unui mediu economic plin de provocări pentru lucrătorii migranți, TransferGo a înregistrat o creștere consistentă și susținută pe perioada pandemiei. De la lansarea din 2012, TransferGo s-a transformat dintr-un crâmpei de idee într-o companie cu un personal ce numără peste 200 de angajați pretutindeni în lume. Cu această finanțare suplimentară, următoarea etapă de creștere ne va plasa într-o poziție și mai solidă, din care vom putea continua să inovăm și să dezvoltăm oferta noastră de produse, pentru a veni în sprijinul migranților care muncesc din greu în toată Europa,” spune Daumantas Dvilinskas, fondator și CEO, TransferGo.

„Creșterea înregistrată de TransferGo în ultimii ani atestă angajamentul său de a pune accent în primul rând pe client. În perioada în care unitățile companiilor de transferuri de bani de pe străzile principale ale orașelor erau închise din cauza stării de urgență, tehnologia pusă la dispoziție de TransferGo s-a dovedit vitală, ajutând în continuare migranții din întreaga lume să trimită bani acasă. Cererea pentru transferurile de bani online rămâne în continuare ridicată, iar noi suntem încântați să fim alături de TransferGo în parcursul său cu scopul de a oferi spijin clienților săi,” a adăugat Alexander Savin, Senior Partner, Elbrus Capital Funds.

TransferGo este un serviciu care facilitează transferurile de bani pentru deja, peste 3,5 milioane de clienți din 160 de țări la nivel mondial, un serviciu prin intermediul căruia s-au procesat deja peste 13,5 milioane de tranzacții cu bani, un flux monetar de peste 6 miliarde de dolari.

Noua serie de finanțare va contribui la extinderea bazei de clienți a serviciilor companiei și implicit, la susținerea obiectivelor ambițioase ale acesteia, de a crește de cinci ori în următorii 3-4 ani.

http://www.banknews.ro/stire/88988_transfergo_obtine_o_finantare_de_50_milioane_de_dolari.html