BankNews.ro - The Business Republic

Studiu Deloitte: 70% dintre directorii IT au accelerat strategiile de transformare a departamentelor financiare cu cel putin un an ca urmare a pandemiei de COVID-19
IT&C | Data Publicarii: 06-10-2021

Potrivit raportului Deloitte „A more Effective CIO-CFO Partnership”, directorii IT contribuie la implementarea strategiilor de transformare a departamentelor financiare și de adaptare, 70% dintre aceștia accelerând strategiile de transformare a funcției financiare cu cel puțin un an în avans, ca urmare a pandemiei de Covid-19. Studiul a fost realizat împreună cu Workday, unul dintre liderii pieței de servicii cloud pentru departamentele financiare și de resurse umane ale companiilor la nivel global.

Același raport subliniază de asemenea faptul că liderii din domeniul IT sunt nevoiți să facă față unor presiuni din ce în ce mai mari de a adapta și accelera strategiile digitale. În acest sens, 45% dintre respondenți susțin faptul că trebuie să inoveze mai repede în vreme ce 43% spun că trebuie să crească gradul de agilitate al companiei.

Potrivit raportului Deloitte, sunt businessuri care își depășesc cu ușurință competitorii iar acestea sunt conduse de directori de IT care au o abordare inovatoare în ceea ce privește transformarea departamentelor financiare dar și o mentalitate deschisă, concentrată în mare măsură pe colaborare, coroborată cu o strategie concretă legată de tehnologie. De aceea, companiile care au parte de directori de IT inovatori, raportează indicatori peste media industriei din care fac parte, un grad de satisfacție al angajaților ridicat (85%) și un grad de securitate cibernetică ridicat de asemenea (81%). 90% dintre acești lideri inovatori conduc departamente IT mult mai integrate în alte arii ale companiei decât în urmă cu 12 luni.

Raportul subliniază de asemenea importanța colaborării între diferitele departamente ale unei companii, cu scopul de a sprijini transformarea funcției financiare. Este o trăsătură specifică unui procent de 60% dintre directorii inovatori care încearcă să se asigure că prioritățile lor sunt aliniate din punct de vedere strategic și bine înțelese de toții actorii cheie din cadrul companiei. Pentru ei, colaborarea strânsă cu departamentul financiar și cu echipele de top management este esențială. astfel , 81% dintre aceștia declară că lucrează cu ușurință cu conducerea companiei, iar 63% cu departamentul financiar.

„Colaborarea dintre directorii IT și ceilalți actori cheie din cadrul unei companii, inclusiv directorii financiari, este importantă pentru stimularea transformării departamentelor financiare. Lipsa de coordonare între departamentul IT și cel financiar poate avea implicații serioase din punct de vedere financiar, care pot pune în pericol chiar funcționarea companiei, iar directorii IT inovatori sunt conștienți de acest risc, 83% dintre aceștia susținând că nu își vor putea atinge obiectivele de creștere dacă departamentele IT și financiar nu colaborează strâns. Succesul acțiunilor unui director IT nu se datorează neapărat celei mai avansate tehnologii sau celui mai mare buget, ci unei mentalități și unui set de priorități, care include și colaborarea între departamente”, a spus Vladimir Aninoiu, Director de tehnologie în cadrul practicii de consultanță a Deloitte România.

http://www.banknews.ro/stire/88989_studiu_deloitte_70p_dintre_directorii_it_au_accelerat_strategiile_de_transformare_a_departamentelor_financiare_cu_cel_putin_un_an_ca_urmare_a_pandemiei_de_covid-19.html