BankNews.ro - The Business Republic

IMMUNE Building Standard™ marcheaza o noua etapa majora de extindere: Prima cladire rezidentiala din lume, certificata IMMUNE™
Imobiliare | Data Publicarii: 14-10-2021

Lansat în urmă cu un an la inițiativa Genesis Property cu scopul de a combate efectele pandemiei de Covid-19, IMMUNE Building Standard se extinde dincolo de spațiile industriale și birouri, pentru a acoperi și zona rezidențială, pas care reflectă angajamentul solid al dezvoltatorului imobiliar în sensul creării unui mediu construit mai sănătos pentru viitor.

Astfel Health by Design Building Institute (HDBI) a certificat deja prima proprietate rezidențială din lume cu IMMUNE Building Standard. Este vorba despre One Palace Place, o clădire rezidențială de lux din Londra, administrată de Navana Property Group. Aceasta a primit eticheta IMMUNE - Strong, devenind astfel prima clădire rezidențială din lume care se bucură de această distincție. Clădirea este situată în Westminster, un prestigios cartier al Capitalei Britanice și dispune de 35 de apartamente private, o sală de teatru cu 312 locuri, un studiu cu 120 de locuri, restaurant, bar și serviciu de concierge 24/7.

Certificarea IMMUNE - Strong a fost obținută ca urmare a implementării cu succes de către Navana Property Group a majorității celor 135 de măsuri incluse în IMMUNE Assessment Scoring Index, instrumentul de evaluare dezvoltat de către Genesis Property, dezvoltator important de birouri clasa A și membru al European Property Federation. Dintre măsurile implementate în acest complex rezidențial, amintim sistemele touchless configurate la intrarea și ieșirea din One Palace Place, igienizarea îmbunătățită a zonelor de contact și de trecere. De asemenea, la intrarea principală și în holurile lifturilor de la fiecare etaj au fost instalate sisteme automate de dezinfectare a mâinilor.

„Facem acum încă un pas important în călătoria noastră care a început în aprilie 2020, la scurt timp după izbucnirea pandemiei, când am dezvoltat IMMUNE Building Standard™ ca un proiect de referință pentru clădirile sănătoase ale viitorului. Am parcurs un drum lung de atunci și am valorificat expertiza relevantă dobândită în crearea unor medii construite mai sănătoase în care oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului, fie acasă, fie la locul de muncă. Experiența noastră cu acest standard inovator și abordarea vizionară a Navana au condus la prima clădire rezidențială certificată IMMUNE™ din lume, deschizând calea pentru casele noastre post-pandemice”, a spus Liviu Tudor, fondator al Genesis Property și președinte al European Property Federation.

Echipa care se ocupă de administrarea clădirii au beneficiat în tot acest proces de consultanță și training suplimentar și de echipamente de protecție PPE. Mai mult, compania Navana Property Group și-a aliniat de asemenea toate politicile operaționale la standardul IMMUNE, o aliniere care a avut loc atât la nivel de corporație cât și în ceea ce privește rezidenții, vizitatorii și contractorii.

”Anul trecut, oamenii au petrecut probabil mai mult timp ca niciodată acasă, dar, în timp ce am asistat la schimbări în modul în care birourile sau magazinele sunt gestionate pentru a menține oamenii în siguranță, au existat puține discuții despre ce ar trebui să se întâmple într-un cadru multi-rezidențial. Oamenii doresc mai multă siguranță, în timp ce învață să trăiască cu Covid-19 și ne pregătim cu toții pentru posibile focare viitoare. Nu este vorba de a crea spații sterile, ci de a face schimbări raționale de design și management. Certificarea IMMUNE™ arată angajamentul nostru, în calitate de administratori profesioniști de proprietăți și active, de a face tot ce ne stă în putință pentru a ne menține clienții sănătoși și în formă”, spune Mark Fitzgerald, managing director al Navana Property Group.

http://www.banknews.ro/stire/88998_immune_building_standarde��_marcheaza_o_noua_etapa_majora_de_extindere_prima_cladire_rezidentiala_din_lume,_certificata_immunee��.html