BankNews.ro - The Business Republic

Genesis Property: Aproape trei sferturi dintre angajatii din Romania lucreaza in prezent de la birou cel putin 3 zile pe saptamana
Finante-Banci | Data Publicarii: 01-11-2021

Revenirea economiei cumulată cu măsurile de siguranță în spațiile de lucru luate de angajatori a condus la revenirea treptată a angajaților la birou, atât în sectorul public cât și cel privat, se arată într-un sondaj inițiat de Genesis Property și derulat în rândul a peste 1100 de angajați din toată țara, în perioada septembrie - octombrie. Astfel, 72,2% din angajații din România spun că în prezent lucrează din nou de la birou, cel puțin 3 zile pe săptămână cu toate că efectele pandemiei sunt în prezent mai ample decât anul trecut când majoritatea lor lucrau de acasă. Mulți dintre ei, pe de altă parte, consideră că reîntoarcerea la birou are o contribuție semnificativă la menținerea unui echilibru emoțional și la revenirea economiei.

De aemenea, jumătate din respondenți consideră ca fiind extrem de necesară accelerarea campaniei de vaccinare în rândul populației, campanie care are menirea de a combate efectele negative ale celui de-al patrulea val pandemic. De altfel, circa 44% dintre cei care au răspuns la sondaj consideră că este nevoie și de măsuri suplimentare de igienizare și distanțare socială, 38% considerând că este necesară și testarea mai frecventă a oamenilor.

80% dintre cei care au participat la sondajul inițiat de Genesis Property consideră de asemenea că reîntoarcerea la birou este benefică atât din punct de vedere profesional cât și personal pentru majoritatea dintre noi. 43% dintre aceștia cred că unul dintre principalele avantaje date de reîntoarcerea la birou este o mai bună separare dintre viața personală și cea profesională în vreme ce 36% cred că munca de la birou contribuie în plus la o mai bună interacțiune atât cu colegii de muncă cât și cu managerii.

„Pregătirile pentru reîntoarcerea la birou sunt un proces în plină desfășurare, în contextul în care activitatea economică a crescut în acest an. Tendințele de recrutare arată că angajatorii își extind echipele, pe măsură ce activitatea se dezvoltă și revine la nivelurile de dinaintea pandemiei, și multe companii au luat în ultimul an și jumătate măsuri pentru limitarea riscurilor pentru sănătate la birou. De cealaltă parte, însă, suntem cu toții martori la efectele valului 4 al pandemiei, așadar considerăm, alături de angajații din România, că este absolut necesar să vedem o accelerare a campaniei de vaccinare și implementarea mai multor măsuri care să atenueze răspândirea virusului”, spune Ștefan Tudos, vicepreședinte în cadrul Genesis Property, responsabil de administrarea portofoliului de clienți.

Nu în ultimul rând, aproximativ 40% dintre respondenții studiului inițiat de Genesis Property susțin că angajatorii lor au integrat deja o serie de măsuri sanitare, stabilind și proceduri suplimentare pentru munca de la birou. Jumătate din respondenți cred că ar trebui introduse măsuri mai eficiente și în școli, peste 45% susținând de asemenea sistemul de învățare hibrid care să permită mami buna distanțare a copiilor dar și instalarea unor sisteme de igienizare mai eficiente în școli.

http://www.banknews.ro/stire/89014_genesis_property_aproape_trei_sferturi_dintre_angajatii_din_romania_lucreaza_in_prezent_de_la_birou_cel_putin_3_zile_pe_saptamana.html