BankNews.ro - The Business Republic

Studiu Deloitte: bugetele pentru activitatile de marketing digital vor creste cu aproape 15% pana la sfarsitul anului 2021, iar publicitatea traditională va scadea usor
Economie | Data Publicarii: 03-11-2021

Conform celei mai recente ediții a studiului Deloitte Chief Marketing Officer, bugetele destinate activităților de marketing digital vor crește cu aproximativ 15% până la finele acestui an, revenind astfel la nivelurile de creștere preconizate în perioada care a precedat pandemia de Covid-19. În același timp, publicitatea tradițională își continuă tendința de descreștere, înregistrând o scădere de 1% în anul 2021. Studiul scoate în evidență în același timp faptul că marketingul digital a devenit unul dintre cei mai importanți piloni pentru rezultatele companiilor la nivel global în această perioadă de pandemie. În toate sectoarele, ponderea contribuției activităților de marketing digital la performanțele companiilor a crescut cu 33% pe parcursul anului trecut.

Dintre principalele activități de marketing digital în care au investit companiile în ultima perioadă remarcăm optimizarea paginilor web (74%), promovarea pe canalele digitale și în motoarele de căutare (65%) sau marketingul direct pe canalele digitale (57%). Cele mai performante industrii din punct de vedere al investițiilor făcute în dezvoltarea și optimizarea site-urilor web sunt serviciile destinate persoanelor fizice și transporturile. În același timp, companiile din sectoare precum cel al bunurilor de larg consum, tehnologie și farmaceutică au investit mai mult în promovarea pe canalele digitale și în motoarele de căutare dar și în marketingul digital direct.

De asemenea, potrivit studiului Deloitte amintit mai sus, bugetele de marketing alocate pentru promovarea companiilor sau a serviciilor pe dispozitive mobile și social media au crescut față de anul trecut de la 14% la 19% în cazul dispozitivelor mobile, respectiv de la 13% la 19% în cazul social media, procente calculate din totalul bugetelor alocate activităților de marketing digital. Mia mult, specialiștii de marketing care au participat la studiu estimează o creștere de până la 36% în următorii cinci ani în cazul promovării pe mobil, respectiv de 25% înb cazul social media. Reamintim că discutăm despre procente calculate din totalul bugetelor alocate pentru marketingul digital și de această dată. Industria energetică și companiile din domeniul farmaceutic alocă cei mai multe fonduri pentru promovarea pe rețelele sociale în vreme ce companiile specializate în servicii destinate persoanelor fizice dar și cele din industria de transport, preferă ca principal canal de promovare dispozitivul mobil.

„În contextul în care activitățile de marketing digital au luat amploare în timpul pandemiei de COVID-19, este momentul ca specialiștii din domeniu să treacă la nivelul următor și să își dezvolte strategia prin valorificarea canalelor digitale și prin utilizarea datelor cu scopul de a crea experiențe personalizate pentru clienți. Studiul subliniază că organizațiile ar trebui să apeleze în continuare la tactici și strategii variate, cum ar fi: să se concentreze pe dezvoltarea de interfețe digitale pentru a îmbunătăți interacțiunea cu clienții, să integreze utilizarea de date pentru a cunoaște cât mai bine comportamentul clientului, să construiască parteneriate și să investească în cele mai noi tehnologii de automatizare pentru a comunica eficient cu clienții în mediul virtual”, a spus Ruxandra Băndilă, Director Marketing și Business Development, Deloitte România.

http://www.banknews.ro/stire/89019_studiu_deloitte_bugetele_pentru_activitatile_de_marketing_digital_vor_creste_cu_aproape_15p_pana_la_sfarsitul_anului_2021,_iar_publicitatea_traditională_va_scadea_usor.html