BankNews.ro - The Business Republic

Worlds Savings Day: Cum au evoluat economiile utilizatorilor Revolut in 2021
Finante-Banci | Data Publicarii: 08-11-2021

Revolut a analizat de ziua Mondială a Economisirii, la 31 octombrie, comportamentul de economisire al clienților săi. Rata de economisire din România a stabilit recorduri peste recorduri în ultimele 10 luni, conform datelor furnizate de Revolut, cu aproape 19,8 milioane de euro economisiți cu ajutorul aplicației de la începutul anului și până acum. O creștere cu nici mai mult nici mai puțin de 161% față de aceeași perioadă a anului trecut.

CIfrele vehiculate în urma studiului Revolut se referă în principal la utilizarea funcției „Seifuri Vault”, un serviciu disponibil la nivel global în cadrul aplicației din 2018. Pușculițele digitale Vault le oferă clienților Revolut opțiunea de a economisi prin rotunjirea sumelor achitate prin fiecare plată făcută cu cardul electronic putând astfel economisi diferența până la o valoare întreagă în una sau chiar mai multe monede. Ușor de configurat în cadrul aplicației sunt și plățile recurente destinate economisirilor sau seifurile de grup, pușculițe digitale care pot fi configurate împreună cu prietenii sau familia.

Aflăm de asemenea că numărul clienților din România care dețin seifuri Vault și folosesc această funcție pe smartphone pentru a pune bani deoparte depășește cifra de 200.000 în acest moment. Mai mult, în cursul acestui an au fost create în România peste 121.000 de astfel de pușculițe digitale individuale și peste 13.000 de pușculițe de grup.

De asemenea, în urma studiului Revolut, aflăm că cea mai populară monedă pentru economii, cel puțin la nivelul României, rămâne moneda unică europeană, Euro. Astfel, 45,8% din economiile din primele 10 luni ale acestui an din seifurile românești au fost făcute în Euro. pe locul al doilea se clasează moneda locală, Leul, cu un procent de 29% din sumele totale economisite în acest an urmat de dolarul american, cu 11%. În total, utilizatorii Revolut au pus deoparte în această perioadă bani în 84 de monede diferite dar și în criptomonede precum Bitcoin, Ethereum sau Litecoin.

Media de economii la nivelul țării noastre a ajuns îna cest an la 165 de euro pe cont, cifră care ne plasează însă sub media europeană pentru opțiunea pușculiței Vault. Campioni sunt germanii care au economisit în medie 480 de euro, urmați de spanioli cu 479 euro, francezi cu 386 de euro, suedezi cu 349 de euro respectiv italieni, cu 324 de euro de persoană.

Opțiunea de economisire Vaults a fost lansată de Revolut în anul 2020 urmând ca în viitor, aplicația să ofere o serie de alte noi produse competitive de economisire care să îi ajute pe clienți să își gestioneze economiile într-un mod cât mai eficient.

http://www.banknews.ro/stire/89025_worlds_savings_day_cum_au_evoluat_economiile_utilizatorilor_revolut_in_2021.html