BankNews.ro - The Business Republic

Genesis Property: Un angajat din trei ia in calcul sa-si schimbe jobul in 2022 din motive legate de birou si de modelul de lucru din companie
HR/Cariere | Data Publicarii: 21-12-2021

În contextul pandemiei, unul în care sănătatea birourilor a devenit unul dintre elementele esențiale de care companiile au nevoie pentru a recâștiga încrederea angajaților, spațiile de lucru rămân un factor important în luarea deciziilor de alegere a locului de muncă. Astfel, potrivit unui sondaj inițiat recent de Genesis Property în rândul a 1100 de angajați din toată țara, așteptările acestora legate de spațiile de lucru rămân ridicate, peste o treime dintre aceștia spunând că iau în calcul schimbarea jobului în anul 2022 din motive care țin fie de siguranța biroului, fie de sistemul de lucru planificat de angajator pentru anul care urmează.

De asemenea, 81% dintre respondenți cred că vor lucra de la birou sau în sistem hibrid în 2022, doar 11% având încredere că angajatorul va opta pentru lucrul doar de acasă începând cu luna ianuarie în ciuda faptului că pandemia continuă să evolueze și nu există premise pentru a crede că aceasta se va sfârși în perioada imediat următoare, riscurile pentru sănătate rămânând în continuare ridicate. Un context în care din ce în ce mai mulți oameni își doresc ca biroul în care lucrează să se adapteze nevoilor actuale și să le ofere un cadru mai sigur și mai potrivit pentru a lucra în siguranță.

Potrivit aceluiași studiu, 55% dintre angajații români mizează pe o transformare radicală a spațiilor de lucru ale companiei în anul care urmează. Astfel, 61,5% își doresc să vadă o îmbunătățire în ceea ce privește sistemele sanitare în vreme ce 47% își doresc spații interioare create special pentru a îmbunătăți starea de bine. Mai mult, 37,8% își doresc îmbunătățiri și în ceea ce privește condițiile de colaborare în siguranță a echipelor de lucru.

„După aproape doi ani de la începutul pandemiei, tot mai mulți români au devenit mai optimiști în ceea ce privește evoluția lor profesională, pe măsură ce campania de vaccinare a accelerat în toamna acestui an, iar o parte semnificativă s-a întors măcar parțial la birou. Astfel, aproape trei sferturi dintre angajați consideră că 2022 va aduce o evoluție favorabilă a vieții lor profesionale, un semn firesc al creșterii încrederii oamenilor în economie și în atenuarea efectelor pandemiei anul viitor”, spune Teodor Stoica, director de resurse umane în cadrul Genesis Property.

Aproape trei sferturi dintre angajații care au participat la sondajul Genesis Property sunt optimiști, așteptându-se ca viața lor profesională să evolueze în bine în 2022. Optimismul este prezent și în felul în care aceștia văd evoluția companiei pentru care lucrează, 47,1% dintre respondenți așteptându-se la o evoluție bună iar 24,4% chiar foarte bună. De asemenea 33% dintre aceștia cred că și economia României se află pe un trend ascendent care va continua și în anul care urmează.

Sondajul mai sus amintit a fost realizat de Genesis Property la nivel național, în rândul a 1100 de utilizatori de internet. Peste 50% dintre respondenți au vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani, 53% dintre aceștia având venituri nete mai mari de 3000 de lei.

http://www.banknews.ro/stire/89066_genesis_property_un_angajat_din_trei_ia_in_calcul_sa-si_schimbe_jobul_in_2022_din_motive_legate_de_birou_si_de_modelul_de_lucru_din_companie.html