BankNews.ro - The Business Republic

Banca Transilvania va avea propria companie de tehnologie, Code Crafters
IT&C | Data Publicarii: 15-03-2022

Capacitatea de dezvoltare de soluții IT a Băncii Transilvania crește semnificativ, după ce instituția financiară a anunțat lansarea propriei companii de tehnologie, Code Crafters.

Activitatea acestei companii va demara în luna aprilie 2022, cu o echipă formată din profesioniști cu experiență solidă atât în domeniul financiar bancar cât și în domeniile tehnologiei și outsourcing-ului. De asemenea, structura Code Crafters va fi similară altor companii de profil, centrată pe echipele mici, autonome, formate din oameni pasionați de tehnologie și inovație.

”La Banca Transilvania, investim masiv în tehnologie, am avansat mult de la un an la altul, însă suntem mai degrabă obișnuiți să cumpărăm tehnologie decât să o facem noi. Cu Code Crafters, facem un pas mare în direcția în care producem noi soluțiile de care avem nevoie, dar și ca mindset, organizare și cultură digitală”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Noile tehnologii dezvoltate și cu ajutorul Code Crafters vor deservi clienții Băncii Transilvania, 2,7 milioane dintre ei, aproximativ 75% fiind deja digitalizați. Și instituția financiară va avea de câștigat, tehnologia ajutând la creșterea productivității, a siguranței online și a eficienței operaționale. Menționăm de asemenea un plus în ceea ce privește competitivitatea prin inovațiile de care vor beneficia clienții care își doresc experiențe de banking rapide și sigure, de oriunde și oricând.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România și unul dintre motoarele economiei locale, principalul finanțator al acesteia pe toate segmentele de clienți și linii de business. BT beneficiază de o experiență de aproape 30 de ani pe piața locală de servicii financiar-bancare, o cotă de piață de peste 19%, 3,4 milioane de clienți și peste 9000 de angajați în 500 de sedii din 180 de localități.

http://www.banknews.ro/stire/89125_banca_transilvania_va_avea_propria_companie_de_tehnologie,_code_crafters.html