BankNews.ro - The Business Republic

Genesis Property: Peste 80% dintre angajati spun ca lucrul de acasa le-a afectat relatia cu echipa
HR/Cariere | Data Publicarii: 13-04-2022

Ultimele săptămâni au venit cu o relaxare a restricțiilor Covid-19, după mai bine de doi ani de la începerea pandemiei, o relaxare care întărește perspectivele revenirii la birou a angajaților din companiile locale și nu numai. Ies în evidență pe de altă parte din ce în ce mai mult efectele lipsei interacțiunii fizice, directe, dintre angajați și echipele din care fac parte, lipsă cauzată chiar de pandemie și de decizia majorității companiilor de a oferi programe flexibile de lucru sau programe de lucru cu muncă de acasă la modul exclusiv.

Astfel, potrivit unui sondaj realizat de Genesis Property în rândul a 1073 de angajați din toată țara, descoperim că nu mai puțin de 82% dintre angajați susțin că munca de acasă le-a afectat în tot acest timp relația cu echipa din care fac parte. De asemenea, 88% dintre cei care au participat la sondaj și lucrează acum de la birou sau în sistem hibrid, susțin că alocă o mare parte din timp interacțiunii și colaborării directe cu colegii lor.

Același studiu relevă faptul că aproximativ 30% din angajați invocă lipsa de interacțiune fizică cu colegii de la locul de muncă ca principal factor negativ în calea evoluției lor profesionale. Astfel, peste 38% dintre ei susțin că munca de acasă le-a afectat activitatea de zi cu zi de la locul de muncă, un procent similar declarând că activitatea companiei are la rândul ei de suferit pe termen lung ca urmare a implementării sistemului de lucru de la distanță.

„Importanța interacțiunii la locul de muncă a devenit în ultimii doi ani tot mai evidentă, iar o evoluție profesională solidă, mai ales pentru cei aflați la început de carieră, nu poate prinde contur fără această componentă de colaborare. Interacțiunea fizică la birou, indiferent că are loc într-un cadru formal sau informal, oferă posibilitatea unei înțelegeri mult mai detaliate și nuanțate a mediului de lucru și a pașilor care trebuie urmați pentru a urca pe scara profesională”, spune Teodor Stoica, managerul de resurse umane al Genesis Property.

De asemenea, 95% dintre angajații care au răspuns sondajului inițiat de Genesis Property consideră că tinerii angajați aflați la început de carieră ar avea mult mai multe de câștigat dacă ar veni la birou măcar câteva zile pe săptămână.

„Mai mult decât atât, la fel de importante sunt beneficiile evidente ale interacțiunii fizice asupra fiecăruia dintre noi; să fim în preajma semenilor noștri ne poate ajuta sănătatea mentală și fizică”, completează Teodor Stoica.

http://www.banknews.ro/stire/89151_genesis_property_peste_80p_dintre_angajati_spun_ca_lucrul_de_acasa_le-a_afectat_relatia_cu_echipa.html