BankNews.ro - The Business Republic

Comunicat de presa VIG: Vienna Insurance Group confirma rezultatele foarte bune din 2021
Finante-Banci | Data Publicarii: 20-04-2022

Vienna Insurance Group a publicat la data de 14 aprilie raportul oficial cu privire la anul financiar 2021, un an deosebit de bun, datele publicate confirmându-le pe cele preliminare anunțate în 8 martie. Vorbim despre un volum al primelor de 11 miliarde de euro, un plus de 5,5% față de anul precedent și un profit înainte de impozitare de 511 milioane de euro, cu 47,8% mai mult decât în anul 2020. De asemenea, rata combinată a daunei a fost de 94%.

“Indicatorii cheie demonstrează robustețea afacerii grupului și confirmă răspunsul nostru prompt la provocările majore de la nivelul industriei, în special prin intermediul digitalizării. Aceasta s-a dovedit un element cheie în timpul pandemiei în menținerea operațiunilor și, mai ales, a relației cu clienții”, a spus Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Capacitatea puternică a grupului VIG este demonstrată de asemenea și de o rată de solvabilitate care a ajuns la 250% la finalul anului trecut. Astfel, la data de 31 decembrie 2021, VIG avea fonduri proprii de circa 10,3 miliarde de euro. Dintre acestea, 85% erau de nivel 1, cel mai înalt nivel de calitate.

Obiectivele Grupului stabilite în actualul program strategic “VIG 25” includ, pentru prima oară, proiecte cu componentă ESG în beneficiul societății, clienților și angajaților. “Nu este vorba despre introducerea în premieră a sustenabilității ca obiectiv, ci despre urmarea cu consecvență a unei căi pe care deja am pornit. Încă de la înființarea sa în secolul al XIX-lea, grupul nostru s-a dedicat unor cauze sociale și practici sustenabile de business, urmărind totodată și o creștere profitabilă”, a adăugat Elisabeth Stadler.

Același raport publicat în urmă cu câteva zile amintește și despre strategia de sustenabilitate a grupului VIG, o strategie axată în primul rând pe promovarea investițiilor în energie regenerabilă și în obligațiuni verzi. De asemenea, grupul își propune și eliminarea treptată a implicării în sectorul cărbunelui.

Astfel, volumul total al plasamentelor în obligațiuni verzi era de 436 milioane de euro la finele anului 2021, cu peste 83% mai mult decât în anul precedent acestui exercițiu financiar. Ponderea obligațiunilor verzi a crescut așadar de peste șase ori în comparație cu situația existentă la finele anului 2018.

http://www.banknews.ro/stire/89155_comunicat_de_presa_vig_vienna_insurance_group_confirma_rezultatele_foarte_bune_din_2021.html