BankNews.ro - The Business Republic

Studiu ING Bank - Economisirea în rândul românilor
Finante-Banci | Data Publicarii: 27-04-2022

Potrivit unui studiu realizat recent de Ipsos pentru ING Bank România, 39% dintre români rămân fără bani până la sfârșitul lunii. De asemenea, 28% dintre cei chestionați recunosc că economisesc mai puțin ori chiar au abandonat acest obicei ca urmare a creșterilor de prețuri din ultima perioadă. Nu în ultimul rând, 16% dintre respondenți declară că au fost nevoiți să scoată bani dintr-unu sau chiar mai multe conturi de economii în ultimele 12 luni.

Studiul amintit mai sus a fost realizat de Ipsos în luna martie a anului 2022 prin intermediul unui chestionar online la care au răspuns 1000 de persoane.

”Studiul realizat în parteneriat cu cei de la Ipsos ne arată că românii au tendința să intre în economiile lor pentru a face față cheltuielilor curente. De asemenea, studiul ne indică o încetinire a numărului de clienți care încep să economisească deși ne aflăm sub media europeană la acest capitol. Pe de-o parte, românii au nevoie de instrumente de economisire care să fie motivante, flexibile și ușor de accesat. De aceea, Depozitul Bonus a revenit în oferta noastră cu dobanda tentantă de 3% pentru economiile noi în lei, iar dobanda contului ING Economii devine 0,75% începând cu 1 mai. Pe de altă parte, este necesară continuarea inițiativelor de sprijin și educație pentru sănătate financiară așa cum sunt Cât ai spune leu și Banometru în cazul ING,” scrie Roxana Petria, Tribe Lead Customer Engagement ING Bank.

ING Bank România încurajează economisirea motiv pentru care a anunțat creșterea dobânzii acordate pentru conturile de economii în lei la 0,75% pe lună. Acestei măsuri i se adaugă de asemenea relansarea Depozitului Bonus în ING HomeBank cu o dobândă de 3% în primele patru luni pentru toate conturile deschise în perioada aprilie - mai 2022. Mai mult, cei care doresc să economisească, au posibilitatea de a accesa aceste instrumente oferite de ING Bank 100% online, din aplicația de Home Banking.

Ca urmare a inflației de două cifre cu care ne confruntăm în acest an, aproape jumătate dintre români declară că sănătatea lor financiară a fost afectată, în vreme ce 40% declară că se confruntă deja cu probleme, aflându-se în urmă cu finanțele personale. 34% se așteaptă ca situația să se înrăutățească în următorul an, în vreme ce 36% sunt mai optimiști, și prevăd o stagnare.

http://www.banknews.ro/stire/89159_studiu_ing_bank_-_economisirea_în_rândul_românilor.html