BankNews.ro - The Business Republic

CEC Bank va implementa un nou sistem informatic core treasury cu grupul american FIS Global
Finante-Banci | Data Publicarii: 02-05-2022

În perioada care urmează, CEC Bank va implementa un nou sistem informatic pentru activitățile de trezorerie și management, un sistem modern bazat pe soluția oferită de grupul american FIS Global, unul dintre cei mai importanți furnizori la nivel global de soluții pentru sistemele bancare.

Noul sistem de core treasury urmează să fie implementat și utilizat pentru toate activitățile specifice de trezorerie din bancă. Includem aici tranzacțiile de pe piețele monetară și valutară interbancare, operațiunile cu titluri de stat și generarea mesajelor SWIFT aferente acestora.

În același timp, soluția implementată cu ajutorul FIS Global va oferi și situații agregate despre pozițiile bilanțiere ale băncii, în timp real. Acest instrument va fi de aceea extrem de util în gestionarea indicatorilor esențiali instituției bancare precum lichiditatea, expunerea la riscul de dobândă sau profitabilitatea.

”Sunt mândru de interesul pe care principalii provideri de soluții de trezorerie pentru sistemul financiar l-au arătat proiectului nostru, participând la procesul internațional de selecție. Cu soluția FIS, CEC Bank va beneficia de una dintre cele mai moderne platforme de trezorerie pentru bănci disponibile la nivel global”, a declarat Ionuț Lianu, Ofițer Șef Management Active și Pasive în cadrul CEC Bank.

Implementarea soluției amintite mai sus dedicată activităților de trezorerie face parte dintr-un plan amplu de modernizare și transformare a instituției financiar-bancare prin intermediul căruia CEC Bank își propune să urce în top 5 a celor mai mari bănci din România din punctul de vedere al activelor.

Dezvoltatorul soluției, FIS Global, este o companie multinațională care face parte din topul Fortune 500, companie specializată în dezvoltarea și oferirea de soluții și produse destinate sectorului financiar. Aceasta s-a făcut remarcată de-a lungul anilor datorită dezvoltărilor de tip Fintech care adresează segmente de procesare a plăților și piețe de capital. Prin intermediul tehnologiilor oferite de FIS Global, se realizează anual peste 75 de miliarde de tranzactii la nivel mondial, tranzacții de peste 9000 de miliarde de dolari.

http://www.banknews.ro/stire/89160_cec_bank_va_implementa_un_nou_sistem_informatic_core_treasury_cu_grupul_american_fis_global.html