BankNews.ro - The Business Republic

AVBS Credit: Peste 40% din creditele ipotecare acordate de bănci vor fi intermediate de brokerii de credite, până la finalul anului
Finante-Banci | Data Publicarii: 05-05-2022

AVBS, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de credite bancare estimează că până la finele anului curent (2022), peste 40% din creditele ipotecare acordate de bănci clienților care doresc să achiziționeze imobile, vor fi intermediate de brokerii de credite români.

Observăm astfel, cel puțin pentru anul 2022, un trend în creștere al achizițiilor de imobile prin împrumuturi ipotecare bancare intermediate de brokerii de credite. Astfel, în primul trimestru al anului, AVBS Credit a intermediat un volum total de credite ipotecare cu 30% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Majoritatea celor care contractează un astfel de credit prin intermediul brokerilor de credite, își doresc, la fel ca și în anii anteriori, să se mute într-o locuință nouă, mai spațioasă și mai confortabilă.

„În general, primăvara este un sezon în care apetenţa românilor pentru accesarea de produse de finanţare este una în creştere, mai ales în acest context optim, oferit pe de o parte de ridicarea restricţiilor, dar şi de posibilitatea refinanţării Creditelor Prima Casă / Noua Casă, ale căror rate lunare sunt influențate de creșterile ROBOR sau IRCC, în credite ipotecare standard cu dobânda fixă pe 5, 7, 8, 10, 15 sau chiar 30 de ani. Soluţiile de creditare cele mai potrivite pentru clienți sunt explicate şi intermediate cu succes de către cei peste 50 de brokeri de credite francizaţi ai AVBS Credit din Bucureşti şi din tară”, explică Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Printre cele mai populare orașe, cel puțin în ceea ce privește numărul celor care își doresc să achiziționeze o locuință nouă prin credit ipotecar intermediat de un broker sunt capitala, București, Cluj, Iași, Timișoara, Craiova, Pitești, Ploiești sau Turnu-Severin. De asemenea, majoritatea clienților AVBS Credit își doresc locuințe, case sau apartamente, de peste 80 sau 100 de metri pătrați, suprafață locuibilă.

Remarcăm de asemenea că valoarea medie a unui credit ipotecar intermediat de un broker AVBS Credit este de 76.000 de euro, cifră care a crescut cy 15% față de anul precedent (2021). De asemenea, cel mai mare credit ipotecare intermediat de un broker AVBS în primul trimestru al acestui an a fost de 220.000 de euro.

Cât privește vârsta celor care contractează astfel de credite, aceasta este cuprinsă între 24 și 40 de ani, oameni care au de obicei un venit mediu lunar de 5000 de lei net.

http://www.banknews.ro/stire/89167_avbs_credit_peste_40p_din_creditele_ipotecare_acordate_de_bănci_vor_fi_intermediate_de_brokerii_de_credite,_până_la_finalul_anului.html