BankNews.ro - The Business Republic

EY a asistat GreenVolt în achiziţionarea LJG Green Source Energy Alpha (Project Lions)
Afaceri | Data Publicarii: 22-06-2022

EY România, prin intermediul echipei sale de strategie și tranzacții, a intermediat achiziționarea LJC Green Source Energy Alpha de către GreenVolt, oferind celei din urmă servicii de due diligence financiar și fiscal dar și asistență privind aspecte de structurare fiscală și contabilă.

Prin intermediul filialelor sale V-Ridium Renewables și V-Ridium Solar 45, GreenVolt a semnat contractul de achiziție a parcului solar fotovoltaic deținut de LJG Green Source Energy Alpha de la Samsung C&T Corporation la sfârșitul lunii mai. Parcul respectiv operează încă din anul 2013 în județul Giurgiu și are o putere de 45 MW.

Echipa EY care a oferit consultanță financiară, fiscală și contabilă pentru GreenVolt a fost coordonată de Liliana Bușoiu și Alexandra Brânzan pentru asistența financiară, respectiv Miruna Enache pentru asistența fiscală.

Valoarea totală a tranzacției s-a ridicat la suma de 83 milioane de euro, achiziția fiind parte din strategia pe termen lung a GreenVolt. Profitabilitatea așteptată este mai mare decât costul capitalului propriu al companiei și oferă în același timp oportunități de optimizare a randamentului financiar al acestui activ prin stabilirea unui contract bilateral de cumpărare a energie sau prin optimizarea operațională a managementului parcului.

„Tranzacţia se înscrie în strategia GreenVolt de dezvoltare în România a unui portofoliu de active operaţionale de energie regenerabilă. Ne bucurăm că am asistat GreenVolt în această achiziţie şi că ajutăm cu expertiza noastră de tranzacţii în domeniul energiei verzi, un sector în plină efervescenţă”, spune Liliana Buşoiu, lider al departamentului Transaction Diligence, EY România.

Bogdan Berneagă, country manager V-Ridium Solar 45 a apreciat de asemenea asistența oferită de EY pentru „promptitudine, eficienţă şi experienţa financiară şi fiscală în tranzacţii din domeniul energiei regenerabile, obţinută în proiecte similare. Soluţiile propuse de EY au fost relevante şi aplicabile în contextul tranzacţiei.”

http://www.banknews.ro/stire/89195_ey_a_asistat_greenvolt_în_achiziţionarea_ljg_green_source_energy_alpha_project_lions.html