BankNews.ro - The Business Republic

Holcim România achiziționează General Beton România
Economie | Data Publicarii: 14-07-2022

General Beton România, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală a comercializării betoanelor a fost achiziționată de Holcim România, tranzacția primind deja aprobarea autorității de concurență din țara noastră. Holcim este o companie care caută în permanență oportunități de creștere dar și de sustenabilitate, fiecare investiție având ca scop principal tendința către angajamentul „Net Zero”, tranziția către o lume care protejează viața planetei noastre.

„General Beton România SRL este un astfel de exemplu, este o afacere de succes, cu tradiție și experiență de peste 24 de ani pe piața din România, alături de care avem un parteneriat durabil, fiind și unul dintre clienții Holcim. Investim atât în extinderea operațiunilor noastre, prin achiziția General Beton, dar și în creșterea capacităților de producție existente prin investiții majore în fabricile Holcim și Somaco. Ca parte a angajamentului „Net Zero”, avem aprobate proiecte care vizează producerea de energie verde, reducerea emisiilor de CO2, precum și creșterea gradului de valorificare energetică a deșeurilor drept combustibili alternativi în fabricile noastre de ciment”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova.

Cu o experiență de peste 24 de ani pe piața producerii și comercializării de betoane din România, general Beton România S.R.L. este unul dintre cei mai importanți jucători din acest sector de activitate. Compania deține 8 stații betionere în câteva dintre cele mai mari orașe ale țări. De asemenea, aceasta a fost și unul dintre principalii clienți alături de care Holcim a construi o colaborare durabilă și fructuoasă de-a lungul ultimilor ani.

În urma acestei achiziții, rețeaua de stații de betoane a Holcim România va ajunge la 27 de unități, cele mai importante dintre acestea afându-se în orașe precum Arad, Constanța, Iași, Brașov, Timișoara, Sibiu, Târgu-mureș, Satu-Mare, București, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea și PLoiești.

În ceea ce privește compania General Beton, aceasta avea 160 de angajați și o cifră de afaceri de 33 de milioane de euro la finalul anului 2021. Prima stație de betoane a General Beton a fost înființată la Timișoara în anul 1998, o stație ecologică care reprezenta la ace vreme o noutate atât pentru zona respectivă cât și pentru industria țării noastre. Ulterior, aceasta și-a continuat extinderea în mai multe orașe din țară dar și consolidarea portofoliului de produse.

Grupul Holcim pe de altă parte, include două fabrici de ciment la Câmpulung și Aleșd dar și 27 de stații de betoane, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment și trei stații de agregate. Din grup mai fac parte Somaco Grup Prefabricate și Geocycle România, două companii care au în portofoliu cinci fabrici de prefabricate BCA respectiv trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor.

http://www.banknews.ro/stire/89216_holcim_românia_achiziționează_general_beton_românia.html