BankNews.ro - The Business Republic

EY a asistat grupul belgian Louis Delhaize în vânzarea spaţiilor Cora din România
Imobiliare | Data Publicarii: 14-07-2022

Echipa de Strategie și Tranzacții din cadrul Grupului EY România, a asistat recent Grupul Louis Delhaize în vânzarea spațiilor comerciale ale Cora din țara noastră, oferind servicii de asistență financiară și fiscală privind contractul de vânzare-cumpărare dar și asistență privind aspecte de structurare fiscală și proceduri de verificare a conturilor de închidere.

Astfel, prin intermediul Delparro BV și Melfort BV, Delhaize a semnat la sfârșitul lunii mai a acestui an contractul de vânzare a societății Cluj-Napoca Estate SRL, care deține spațiul hipermarketului Cora din CLuj către Studium Green SRL.

Totodată, la sfârșitul anului trecut, Grupul Delhaize a semnat contractul de vânzare-cumpărare și pentru portofoliul imobiliar din România, către compania austriacă Supernova. Aceasta din urmă a cumpărat cele șase hipermarketuri Cora din capitală, Bacău, Constanța și Drobeta Turnu-Severin. Aceste spații includ de asemenea galeriile comerciale adiacente spațiilor de retail Cora.

„Cele două proiecte de asistenţă la vânzare a activelor Cora în România au fost complexe şi provocatoare, dar au adus şi multe satisfacţii. Echipa EY, specializată în proiecte de tranzacţii în real-estate, a obţinut rezultatul optim în contextul negocierii, dovedindu-și astfel expertiza în domeniu obţinută în proiecte similare locale şi în regiune. Această tranzacţie se înscrie în strategia grupului Louis Delhaize de dezvoltare locală viitoare”, spune Liliana Buşoiu, lider al departamentului Transaction Diligence, EY România.

Cele două proiecte s-au finalizat printr-un mecanism de vânzare de acțiuni cu o componentă de lease-back. Strategia Delhaize a fost una de asset-light, strategie ce presupune concentrarea campaniei pe dezvoltarea e-commerce. Valoarea celor două tranzacții nu a fost făcută însă publică.

„Mulţumim echipei EY România pentru profesionalismul, dedicarea şi promptitudinea lor în această tranzacţie – implicarea lor a facilitat acordul părţilor şi semnarea cu succes a celor două acorduri de vânzare-cumpărare” a declarat Bertrand Gregori, Secretar General Romania Hypermarche.

Echipele EY care au acordat consultanță financiară și fiscală în aceste două contracte de cânzare-cumpărare au fost coordonate de Liliana Bușoiu și Alexandra Brînzan pe partea financiară, respectiv Ana Cristian, Georgiana Constantin și Georgiana Iancu, în ceea ce privește asistența fiscală.

http://www.banknews.ro/stire/89217_ey_a_asistat_grupul_belgian_louis_delhaize_în_vânzarea_spaţiilor_cora_din_românia.html