BankNews.ro - The Business Republic

Studiu Deloitte: vizionarea programelor TV si a filmelor acasa ramane activitatea preferata de divertisment pentru consumatorii de toate varstele
Media | Data Publicarii: 12-08-2022

Potrivit celei mai recente ediții a raportului Deloitte Digital Media Trends, vizionarea de programe TV și a filmelor de acasă, rămâne activitatea de divertisment preferată de cei din generațiile Baby Boomers (40%), X (27%) și Millennials (20%). Doar cei din generația Z, cei mai tineri, au alte preferințe pentru timpul liber, și anume jocurile video. Doar 16% dintre exponenții acestei generații preferă să se uite la televizor și la filme acasă. Acest raport a fost generat în urma consultării a peste 2000 de persoane din Statele Unite ale Americii.

În topul activităților de divertisment au mai intrat și:

* Ascultarea muzicii - 16% din Generația Z, 10% din Millennials, 9% din Generația X și Baby Boomers
* Navigarea pe internet - 12% din Generația X, 10% din Millennials și Baby Boomers, 6% din Generația Z
* Mersul la cinema - 10% din Generația X, 9% din Millennials, 5% din Generația Z și 3% din Baby Boomers

Același raport subliniază de asemenea faptul că jocurile video sunt o formă foarte răspândită de divertisment în rândul tuturor grupelor de vârstă, chiar dacă acestea nu sunt preferate de chiar toți consumatorii. Astfel, 96% din cei care fac parte din generațiile Millennials și Z susțin că se joacă în mod regulat jocuri video. Aceștia sunt urmați de 86% din cei din Generația X și 57% din Baby Boomers.

De altfel, 78% din cei care aleg jocurile video spun că o fac în mare parte pentru că acestea îi ajută să se relaxeze. 61% spun că jocurile îi ajută să se exprime prin personalizarea personajelor sau a avatarurilor în vreme ce 59% consideră că jocurile îi ajută să treacă peste momentele mai dificile. Nu în ultimul rând, 53% dintre respondenți spun că aleg jocurile video pentru că îi ajută să rămână conectați cu alte persoane.

Pe de altă parte, potrivit aceluiași raport amintit mai sus, consumatorii susțin că sunt deja suprasaturați de opțiunile diverse de servicii de streaming video la cerere. În vreme ce concurența între furnizorii de astfel de servicii s-a intensificat, a crescut și gradul de conștientizare al consumatorilor în ceea ce privește costurile. 41% din cei care au decis să își anuleze un abonament la un serviciu de streaming video au invocat costul ca motiv principal pentru această decizie în vreme ce doar 30% au invocat lipsa de conținut nou.

„Serviciile de streaming video plătite concurează de mai mulți ani cu platformele ce oferă gratuit conținut generat de utilizatori, care uneori este mai dinamic, interactiv și captivant, și par să piardă teren pe anumite segmente. Furnizorii de servicii de streaming video la cerere au dificultăți pe partea de retenție a clienților, mai ales a celor din generațiile mai tinere, care sunt tot mai exigenți în ceea ce privește conținutul și acordă mai multă atenție costurilor, ceea ce face ca brandurile active pe această piață să le câștige tot mai greu loialitatea”, a spus Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanță și Managementul Riscului, Deloitte România, și lider al industriei de tehnologie, media și telecomunicații.

http://www.banknews.ro/stire/89240_studiu_deloitte_vizionarea_programelor_tv_si_a_filmelor_acasa_ramane_activitatea_preferata_de_divertisment_pentru_consumatorii_de_toate_varstele.html