BankNews.ro - The Business Republic

Producătorul român Bico Industries se află în negocieri avansate pentru preluarea Iranga Technologijos din Lituania
Economie | Data Publicarii: 17-08-2022

Bico Industries, companie care face parte din holdingul de materiale de construcții ROCA Industry, este li principalul producător de plasă de sticlă de pe piața românească. Acesta se află momentan în negocieri avansate cu compania lituaniană Iranga Technologijos pentru achiziția unui pachet de 77,5% din capitalul social al acesteia.

Iranga este o companie activă pe piața textilelor tehnice și de construcții, oferind tehnologii complexe și moderne pentru producția de țesături din fibră de sticlă dar și materiale compuse prin laminarea țesăturilor.

Valoarea tranzacției de vânzare-cumpărare este de patru milioane de euro dar este condiționată de aprobările obținute din partea autorităților relevante dar și de finalizarea cu succes a analizei de due diligence.

“Achiziția, realizată sub umbrela holdingului nostru, va contribui la creșterea prezenței noastre pe acest segment și totodată la atingerea de noi piețe. Ne bucurăm să vedem valori comune în două companii aflate la mare distanță, una în România, alta în Lituania, și credem cu atât mai mult în sinergii și parteneriate pe termen lung, mai ales în contextul actual internațional, unul care nu e lipsit de provocări.

Resursele și know-how-ul pe care holdingul nostru le are în sectorul materialelor de construcții, dar și modelul nostru de business, bazat pe parteneriat activ, competențe și implicare totală, sunt elemente-cheie în sinergiile pe care le realizăm”, a declarat Ionuţ Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Preşedinte al Consiliului de Administraţie și Director General interimar al ROCA Industry.

Preluarea pachetului majoritar de acțiuni ale Iranga Technologijos face parte din strategia și planurile de dezvoltare pe termen lung ale producătorului român și va ajuta Bico în diversificarea piețelor în care este prezentă.

“Prin investițiile pe care le facem urmărim dezvoltarea capacităților noastre de producție, inovarea și creșterea sustenabilă, pe termen lung. Dacă la începutul anului, prin achiziția companiei Terra, am reușit să ne consolidăm cota de piață la nivelul SEE pentru producția plasei din fibră de sticlă destinată termosistemelor, de aceasta dată, prin tranzacția Iranga ne dorim să dezvoltăm o altă linie de business, una care se adresează unui sector de clienți B2B în care activăm încă din anul 2019.

La nivel personal, scalarea acestui sector de activitate are o însemnătate specială și încă din 2019, când am preluat implementarea și dezvoltarea acestei linii de business, am început procesul de profilare a pieței prin studiul activității companiei Iranga. Acum, vom uni resursele celor două organizații, atât pe cele tangibile, cât și intangibile, pentru atingerea obiectivului comun: dezvoltarea de soluții inovative pentru armarea materialelor de construcții, transformând astfel toate barierele culturale în avantaje competitive”, declară Adrian Butuc, Director General al Bico Industries.

În urma acestei achiziții, Bico își va dezvolta producția de textile tehnice din fibră de sticlă și poliester utilizate în domeniul construcțiilor pentru izolații și ranforsare.

http://www.banknews.ro/stire/89244_producătorul_român_bico_industries_se_află_în_negocieri_avansate_pentru_preluarea_iranga_technologijos_din_lituania.html