BankNews.ro - The Business Republic

ROCA Industry încheie primul semestru cu o cifră de afaceri de 122 milioane lei, EBITDA cumulată cu 21% peste S1 2021 pentru companiile din portofoliu
Afaceri | Data Publicarii: 22-08-2022

În urma rezultatelor consolidate din primul trimestru al acestui an, ROCA Industry a ajuns la o cifră de afaceri de 122,5 milioane de lei, potrivit comunicatelor oficiale transmise de către grup. Holdingul reunește patru companii de materiale de construcții din cadrul ROCA Investments, filiala locală având ca scop principal consolidarea companiilor din portofoliu dar și extinderea acestuia, inclusiv în afara granițelor.

De asemenea, EBITDA cumulată a companiilor din portofoliul ROCA Industry a crescut în primul trimestru al anului 2022 cu 21%, comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. Rezultatele bune se datorează pe de o parte creșterii vânzărilor iar pe de altă parte, extinderii operațiunilor prin noi achiziții.

“Rezultatele din prima parte a anului, practic primul semestru de când am lansat acest holding, ne arată că suntem în direcția cea bună și că modelul nostru de business are forța de a contribui la dezvoltarea de branduri românești și la reindustrializarea României. Sub umbrela holdingului, filialele intră în următoarele luni în etapa de dezvoltare strategică, o etapă care pleacă în primul rând de la realitatea economică imediată și de termen scurt. Punem accent pe un management agil în filiale și pe investiții în inovație și dezvoltarea de produse noi. Ne orientăm spre piețe mai reziliente la acest moment și nu în ultimul rând spre crearea de sinergii între entitățile din holding”, a declarat Ionuţ Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Preşedinte al Consiliului de Administraţie și Director General interimar al ROCA Industry.

Și cel de-al doilea trimestru al anului a fost unul bun pentru ROCA, acesta generând cea mai mare parte a veniturilor dina cest an. EBITDA a fost de 15 milioane de lei, cu o marjă de 13% în S1 în vreme ce profitul net consolidat a ajuns la 5,4 milioane de lei din care 5,2 milioane de lei doar în cel de-al doilea trimestru. Evoluția Sarcom a contribuit considerabil la rezultatele holdingului, cu o EBITDA de 2,9 milioane de lei în cel de-al doilea trimestru, față de cifra de 0,65 milioane de lei înregistrată în T1.

Toate companiile din portofoliu au performat peste nivelul din primul semestru al anului 2021 în primele șase luni ale acestui an, înregistrând și creșteri ale cifrei de afaceri cuprinse între 17% ți 64%.

“Holdingul nostru a trecut printr-o perioadă foarte efervescentă în prima parte a anului și am pus bazele pentru o dezvoltare aprofundată, pe termen lung, în acest sector al materialelor de construcții. Desigur, urmărim să continuăm extinderea prin noi achiziții, iar estimările noastre sunt că vom fi mai activi în această direcție începând cu primul trimestru al anului viitor. Ne uităm către oportunități, indiferent unde sunt ele, și scanăm în permanență piața și potențialul acestui sector strategic”, a completat Ionuţ Bindea. Companiile care fac parte din ROCA INdustry sunt în prezent BICO Industries, Sarcom, Terra și Eco Euro Doors. Până la sfârșitul anului, se așteaptă ca preluarea integrală a Dial și achiziția unei participații de 77,5% din acțiunile Iranga Technologijos să fie finalizate.

http://www.banknews.ro/stire/89245_roca_industry_încheie_primul_semestru_cu_o_cifră_de_afaceri_de_122_milioane_lei,_ebitda_cumulată_cu_21p_peste_s1_2021_pentru_companiile_din_portofoliu.html