BankNews.ro - The Business Republic

Plățile Instant se extind rapid în piața plăților interbancare - începând de azi, clienții BRD Groupe Societe Generale pot plăti și primi bani în maximum 10 secunde
Finante-Banci | Data Publicarii: 20-09-2022

Serviciile de plăți instant interbancare se extind repede în România, din ce în ce mai multe bănci adoptându-le ca urmare a cererii clienților. Astfel, începând cu data de 12 septembrie 2022, și BRD furnizează clienților săi servicii de plăți instant interbancare. Un serviciu cât se poate de util și din ce în ce mai popular care continuă să fie adoptat pe scară largă atât de clienți cât și de instituțiile bancare.

Comunitatea băncilor care oferă servicii de plăți interbancare instant crește astfel, BRD alăturându-se Băncii Transilvania, CEC Bank, Patria Bank, Libra Internet Bank, Vista Bank, Raiffeisen Bank și Băncii Comerciale Române.

La nivel local, dar și internațional, băncile care au implementat acest serviciu au obținut o serie de avantaje de natură competitivă în raport cu concurența dar și de imagine. Capitalul de imagine a crescut semnificativ astfel, atât în rândul consumatorilor cât mai ales în rândurile celor care fac parte din generațiile tinere, cele care adoptă tehnologia cel mai repede și se așteaptă ca și furnizorii de servicii cu care lucrează, să facă același lucru.

”Prin lansarea serviciului de plăți instant, BRD face astăzi încă un pas înainte pe drumul unui customer journey complet digitalizat și adaptat la ritmul vieții de zi cu zi a clienților noștri, cu o evoluție calitativă importantă privind rapiditatea uneia dintre cele mai importante categorii de operațiuni bancare: plățile. Ne îndeplinim astfel încă o promisiune față de clienții noștri, după o evoluție care cuprinde, între altele, deschiderea la distanță a conturilor, tokenizarea cardurilor prin Apple și Google Pay sau procesul de creditare digitală 100% la distanță. De asemenea, lansarea acestui nou serviciu marchează încă o etapă în procesul de maturizare a platformei YOU BRD”, a declarat François Bloch, CEO-ul BRD Groupe Société Générale.

”Apreciem colaborarea de succes cu BRD Société Générale, a cărei participare la infrastructura centrală pentru Plăți Instant aduce un plus considerabil, prin potențialul important al băncii de a extinde aria de acoperire și propagare a serviciului. BRD se alătură de acum unei familii europene de servicii bancare digitale de cel mai înalt nivel, în folosul clienților băncii, aceștia urmând să transforme plățile instant într-un instrument indispensabil în viața de zi cu zi. În context general, considerând evoluția industriei de plăţi europene şi globale din ultima perioadă, adoptarea generalizată a standardului instant pentru plăţile de retail se dovedește o certitudine. Efectele acestei tendințe se fac simțite și la noi în țară și dorim ca, împreună cu membrii comunității financiare, să oferim servicii cu valoare adăugată, așa cum sunt plățile instant, tuturor consumatorilor de servicii financiare din România.” - a declarat Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

Durata medie a unui transfer scade astfel la maximum 10 secunde, conform regulilor schemei de plată. În practică, aceasta scade până la 4 secunde. Serviciul este disponibil atât persoanelor fizice cât și celor juridice care au conturi active la BRD și care efectuează plăți în sume de până la 50.000 de lei.

http://www.banknews.ro/stire/89264_plățile_instant_se_extind_rapid_în_piața_plăților_interbancare_-_începând_de_azi,_clienții_brd_groupe_societe_generale_pot_plăti_și_primi_bani_în_maximum_10_secunde.html