BankNews.ro - The Business Republic

KPMG: Consultanții KPMG în România au asistat în finalizarea unei tranzacții definitorii în domeniul generării energiei din surse regenerabile
Finante-Banci | Data Publicarii: 09-11-2022

Echipa Energy Deal Advisory a KPMG România a asistat compania Monsson, lider al pieței de dezvoltare a proiectelor de energie regenerabilă din țara noastră în tranzacția de vânzare a celui mai mare proiect de parc fotovoltaic din Europa către Rezolv Energy. Parcul are o capacitate de 1.044 MW.

Rezolv Energy este de altfel una dintre cele mai importante platforme de investiții în tranziție energetică din CEE. Aceasta este susținută de o finanțare de 500 de milioane de euro din partea Actis, investitor global de top în infrastructura sustenabilă. De cealaltă parte, Monsson este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața energiei regenerabile din România, cu o reputație solidă și experiență considerabilă acumulată pe parcursul ultimilor ani.

“Suntem bucuroși și mândri pentru rolul de consultant de încredere al Monsson în finalizarea cu succes a acestei tranzacții, pentru un proiect care va deveni cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. Finalizarea cu succes a acestei tranzacții marchează o nouă etapă în procesul de transformare al sectorului energetic din România, consolidând poziția de lider a KPMG în România în piața serviciilor de consultanță și M&A pentru proiecte de energie. Această tranzacție reafirmă expertiza noastră în furnizarea de servicii de consultanță pentru cele mai mari tranzacții din sectorul energetic, precum și dorința de a fi în avangarda tranziției energetice. Tranzacția susține Planul de Impact al KPMG în România, prin care compania definește ca element fundamental în modelul de afaceri să aibă un rol pozitiv în comunitate, prin respectarea principiilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). KPMG în România își asumă angajamentul de a contribui la combaterea schimbărilor climatice și sprijină tranziția către energia regenerabilă,” spune Bogdan Văduva, Partener și Head of Energy, Sustainability and Climate Change, KPMG în România.

Bogdan Văduva a adăugat: “Ne-a făcut deosebită plăcere să asistăm Monsson în cadrul acestei tranzacții. Dorim companiei Rezolv Energy tot succesul în dezvoltarea proiectului, beneficiind de întregul sprijin al Monsson și Actis. De asemenea, mulțumesc echipei de proiect formată din Ovidiu Popescu, Director, și Andrei Bușe, Manager, pentru pasiunea și determinarea de care au dat dovadă în finalizarea cu succes a acestei tranzacții!”

http://www.banknews.ro/stire/89298_kpmg_consultanții_kpmg_în_românia_au_asistat_în_finalizarea_unei_tranzacții_definitorii_în_domeniul_generării_energiei_din_surse_regenerabile.html