BankNews.ro - The Business Republic

Analiză EY - Cristian Cârstoiu: Vehiculele electrice continuă să se îndrepte spre dominația vânzărilor
Auto | Data Publicarii: 01-02-2023

Potrivit cifrelor furnizate de instrumentul de prognoză bazate pe inteligența artificială EY Mobility Lens Forecaster, vânzările de vehicule electrice în Europa, China și SUA vor depăși toate celelalte tipuri de motorizări cu trei ani mai devreme decât se preconiza anterior. Analiza EY oferă o perspectivă asupra înmatriculărilor de vehicule ușoare până în anul 2050.

Potrivit celor mai recente previziuni, până în anul 2027, vânzările de vehicule electrice în Europa le vor depăși pe cele cu sisteme de propulsie tradițională, această tendință urmând a se repeta în China și SUA până în anul 2032. În ceea ce privește China și Europa, această schimbare de paradigmă se va întâmpla cu un an mai devreme decât prognoza anterioară în vreme ce în SUA; schimbarea se va produce cu patru ani mai repede.

Schimbarea pieței din Statele Unite vine ca urmare a investițiilor făcute în electrificare. Statele fruntașe din acest punct de vedere sunt Washington, California, New York și Massachusetts. Aceeași analiză scoate în evidență faptul că până în anul 2040, vânzările de mașini cu combustie internă vor reprezenta mai puțin de 1% din totalul vânzărilor globale, cu cinci ani mai devreme decât prognoza anterioară.

"În condițiile în care se preconizează o tendință globală accelerată spre dominarea vânzărilor de vehicule electrice, întrebarea cheie pentru România va fi cât de repede ne putem adapta atât legislația, cât și stimulentele fiscale pentru a încuraja investițiile de capital într-o rețea de stații de încărcare și, de asemenea, să încurajăm investițiile digitale și tehnologice în rețeaua electrică pentru a susține cererea flexibilă care va urma - venituri și ieșiri de energie atât din fermele de energie regenerabilă, cât și din vehiculele electrice" a declarat Cristian Cârstoiu, Partener, Consultanță, EY România.

Tranziția către adoptarea vehiculelor electrice în regiunile cheie (Europa, China și Statele Unite) a fost accelerată de creșterea cererii consumatorilor pe fondul unor politici și stimulente guvernamentale. De asemenea, beneficiile unui ecosistem de mobilitate neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon sunt conștientizate la o scară din ce în ce mai mare, lucru care a condus și la investiții substanțiale în cele trei regiuni în vederea creării infrastructurii necesare pentru a-l susține.

http://www.banknews.ro/stire/89339_analiză_ey_-_cristian_cârstoiu_vehiculele_electrice_continuă_să_se_îndrepte_spre_dominația_vânzărilor.html