BankNews.ro - The Business Republic

Angajatul Zen: Cum sa te descurci cu mai multi sefi
HR/Cariere | Data Publicarii: 16-11-2007

Un sef e de ajuns la locul de munca, ar fi parerea majoritatii angajatilor. Insa sefii nu sunt de acord si se incapataneaza sa considere ca "Unde-s doi-trei puterea creste". Astfel, angajatul se trezeste in postura de a avea mai multi sefi. De cate ori nu ai avut senzatia ca trebuie sa multumesti mai mult de un sef? Iata cateva sfaturi pentru a face fata la locul de munca daca te afli in situatia de a "da socoteala" mai multor superiori.

Cand ai mult de lucru, lasa-i pe sefi sa-ti stabileasca prioritatile

Pentru a nu fi aruncat in mai multe directii deodata, asigura-te ca seful X stie ca mai ai de facut un proiect si pentru seful Y, si ca seful Z te-a solicitat pentru o urgenta. Arunca problema in gradina sefilor si las-ai pe ei sa decida in ce ordine trebuie sa indeplinesti cerintele lor.

Roaga-ti sefii sa-si stabileasca prioritatile

O alta tehnica este sa ceri managerilor tai sa-ti alcatuiasca o lista cu prioritati pe care sa fie scrise solicitarile acestora in ordinea pe care acestia doresc sa le executi. Specifica-le ca daca sunt cinci proiecte, acestea trebuie numerotate.

Oraganizeaza-ti timpul singur:

Ideal ar fi ca sefii sa te respecte destul incat sa te lase sa iti programezi singur timpul. Dar, de cele mai multe ori nu se intampla asa. Daca esti in situatia in care ai de rezolvat multe "task-uri" si consideri ca termenele-limita date de sefi nu iti vor ajunge sa le duci la bun sfarsit, estimeaza singur cat timp ti-ar lua fiecare proiect in parte si comunica asta sefilor tai. De asemenea, cu cat cunosti mai bine afacerea firmei la care lucrezi, cu atat mai bine stii de ce sa te ocupi mai intai.

Cunoaste-ti sefii mai bine:

Cunoasterea personalitatii si stilului fiecarui sef sunt cruciale cand ai mai multi manageri. Asculta cu atentie si observa obiceiurile fiecaruia dintre sefii tai. Astfel, atunci cand doi sefi te vor ruga sa te ocupi urgent de doua lucrurui diferite, vei stii cum sa le rezolvi pe ambele in mod eficient.

Pastreaza-ti calmul:

Cand te simti pus la perete, respira adanc si nu renunta la simtul umorului. Compania va realiza astfel ca daca tu esti persoana careia i s-a dat un anumit proiect, va trebui sa te astepte. Daca te stresezi in legatura cu cerintele de care trebuie sa te ocupi, cel mai probabil nu vei duce niciuna la sfarsit.

Alexandra Tonceanu

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/13817_angajatul_zen_cum_sa_te_descurci_cu_mai_multi_sefi.html