Angajatul Zen: Cum sa te descurci cu mai multi sefi
Data publicarii: 16-11-2007 | HR/CariereUn sef e de ajuns la locul de munca, ar fi parerea majoritatii angajatilor. Insa sefii nu sunt de acord si se incapataneaza sa considere ca "Unde-s doi-trei puterea creste". Astfel, angajatul se trezeste in postura de a avea mai multi sefi. De cate ori nu ai avut senzatia ca trebuie sa multumesti mai mult de un sef? Iata cateva sfaturi pentru a face fata la locul de munca daca te afli in situatia de a "da socoteala" mai multor superiori.
Cand ai mult de lucru, lasa-i pe sefi sa-ti stabileasca prioritatile
Pentru a nu fi aruncat in mai multe directii deodata, asigura-te ca seful X stie ca mai ai de facut un proiect si pentru seful Y, si ca seful Z te-a solicitat pentru o urgenta. Arunca problema in gradina sefilor si las-ai pe ei sa decida in ce ordine trebuie sa indeplinesti cerintele lor.
Roaga-ti sefii sa-si stabileasca prioritatile
O alta tehnica este sa ceri managerilor tai sa-ti alcatuiasca o lista cu prioritati pe care sa fie scrise solicitarile acestora in ordinea pe care acestia doresc sa le executi. Specifica-le ca daca sunt cinci proiecte, acestea trebuie numerotate.
Oraganizeaza-ti timpul singur:
Ideal ar fi ca sefii sa te respecte destul incat sa te lase sa iti programezi singur timpul. Dar, de cele mai multe ori nu se intampla asa. Daca esti in situatia in care ai de rezolvat multe "task-uri" si consideri ca termenele-limita date de sefi nu iti vor ajunge sa le duci la bun sfarsit, estimeaza singur cat timp ti-ar lua fiecare proiect in parte si comunica asta sefilor tai. De asemenea, cu cat cunosti mai bine afacerea firmei la care lucrezi, cu atat mai bine stii de ce sa te ocupi mai intai.
Cunoaste-ti sefii mai bine:
Cunoasterea personalitatii si stilului fiecarui sef sunt cruciale cand ai mai multi manageri. Asculta cu atentie si observa obiceiurile fiecaruia dintre sefii tai. Astfel, atunci cand doi sefi te vor ruga sa te ocupi urgent de doua lucrurui diferite, vei stii cum sa le rezolvi pe ambele in mod eficient.
Pastreaza-ti calmul:
Cand te simti pus la perete, respira adanc si nu renunta la simtul umorului. Compania va realiza astfel ca daca tu esti persoana careia i s-a dat un anumit proiect, va trebui sa te astepte. Daca te stresezi in legatura cu cerintele de care trebuie sa te ocupi, cel mai probabil nu vei duce niciuna la sfarsit.
Alexandra Tonceanu
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri